Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 7 oktober 2027

 

Exodus 15:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"O HEERE! wie is als Gij onder de goden? wie is als Gij, verheerlijkt in heiligheid, vreselijk in lofzangen, doende wonder?" (Ex 15:11 STV)

"Wie van de goden, Heer, is aan u gelijk? Wie is als u, ontzagwekkend en heilig? Wie doet zulke machtige wonderen, zoveel indrukwekkende daden?"

"Wie is als Gij, onder de goden, HERE, wie is als Gij, heerlijk in heiligheid vreselijk in roemrijke daden, wonderbaar in uw doen?"

"Wie onder de goden is uw gelijke, HEER? Wie is uw gelijke, zo ontzagwekkend en heilig, wie dwingt zoveel eerbied af met roemrijke daden, wie anders verricht zulke wonderen?"

"Wie onder de goden is gelijk aan de HERE, wie is zo heerlijk en heilig als U, bewonderenswaardig in roemrijke daden, niet te volgen in wonderlijk doen en laten?"

 

Overdenking van vandaag:

Met wie vergelijk je het onvergelijkbare? Hoe begrijp je het oneindige met een beperkte geest? Wanneer de essentie van majesteit de God is die je beschouwt, hoe kan je ooit spreken van majesteit over iets anders?  

God put onze superlatieven uit. Gods glorie verbijstert onze verbeelding. Gods grootheid overtreft onze stoutste dromen. Hij gaat verder dan wat wij kunnen weten of geloven. Maar het Wonder van al zijn wonderen is gewoon dit: hij beperkte zichzelf tot een baby, bedekt door liefhebbende ouders in repen stof, en geplaatst in een voederbak, omdat er geen ruimte voor hen was in de herberg.  

Soms is het grootste wonder van alle wonderen niet het wonder dat onze grootste en beste woorden nodig heeft. Soms pakt het grootste wonder van alle wonderen met zijn kleine vingertjes onze eigen vingers en vangt ons hart.

 

Gebed:

Ik weet niet hoe ik uw ongelofelijke liefde voor ons moet begrijpen, zelfs niet voor mij. Hoe kon u onze wereld binnen gaan in baby Jezus? Net als de koningen, buig ik en aanbid ik u, Heer Jezus, en onze Vader die u stuurde. Wie is net als u, God? Niemand komt zelfs dichtbij. Maar om één of andere reden alleen bekend met uw genade, heeft u ons dichtbij gebracht. Ik prijs u voor uw majesteit en ik lof u voor uw voederbak. Tot uw heerlijkheid, edele Jezus, en in uw naam, bied ik u deze lof. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 oktober 2027 Romeinen 5:1-2
5 oktober 2027 1 Samuël 12:15
4 oktober 2027 1 Korinthiërs 6:11
3 oktober 2027 Spreuken 19:15
2 oktober 2027 Psalm 5:11
1 oktober 2027 Kolossensen 1:13
30 september 2027 1 Petrus 1:8-9
 

Home