Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 16 mei 2024

 

MatthŽus 5:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Laat uw licht alzo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken mogen zien, en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken." (Mt 5:16 STV)

"Zo moet u ook uw licht laten uitstralen voor de mensen. Dan kunnen zij het goede zien dat u doet, en zullen zij uw Vader in de hemel eer bewijzen.'"

"Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken."

"Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel."

"Laat daarom ook uw licht voor alle mensen schijnen. Als zij dan de goede dingen zien die u doet, zullen zij uw hemelse Vader eren."

 

Overdenking van vandaag:

Als christenen zijn we opgeroepen om ons te onderscheiden van cultuur. We zijn niet opgeroepen om kluizenaars of monniken te worden. In plaats daarvan moeten we erkennen dat we ons bevinden in een wereld van duisternis en leven als licht - niet als kleine kaarsjes weggestopt in een bepaalde slaapkamer binnenin, maar als kaarsen in hun kandelaar zodat iedereen hun licht kan zien of als steden op een heuvel die niet verborgen kunnen worden.  

Uiteraard is ons doel niet om de aandacht naar onszelf te trekken, maar om anderen te helpen de glorieuze genade van onze Vader te zien.

 

Gebed:

Lieve hemelse Vader, mag mijn leven vandaag anderen zegenen, en iedere dag, zodat ze u en uw liefde meer duidelijk kunnen zien. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 mei 2024 EfeziŽrs 5:15
14 mei 2024 Amos 5:14
13 mei 2024 1 Johannes 5:13
12 mei 2024 1 Thessalonicensen 5:12
11 mei 2024 Psalm 5:11
10 mei 2024 Prediker 5:10
9 mei 2024 1 Thessalonicensen 5:9-10
 

Home