Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 4 oktober 2027

 

1 Korinthiėrs 6:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En dit waart gij sommigen; maar gij zijt afgewassen, maar gij zijt geheiligd, maar gij zijt gerechtvaardigd, in den Naam van den Heere Jezus, en door den Geest onzes Gods;" (1Co 6:11 STV)

"Sommigen van u zijn dat geweest; maar u bent schoongewassen, u bent geheiligd, u bent bevrijd van uw schuld in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God."

"En sommigen uwer zijn dat geweest. Maar gij hebt u laten afwassen, maar gij zijt geheiligd, maar gij zijt gerechtvaardigd door de naam van de Here Jezus Christus en door de Geest van onze God."

"Sommigen van u zijn dat ooit geweest, maar u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God."

"Sommigen van u zijn vroeger ook zo geweest. U bent nu schoongewassen en voor God afgezonderd. U bent onschuldig verklaard in de naam van de Here Jezus Christus en door de Geest van onze God."

 

Overdenking van vandaag:

Na een lijst van zonden, zowel schandalig als gewoon, eindigt Paulus met dit ongelooflijke woord van genade. We hebben allemaal de neiging om te leven in het land van "vroeger-was-ik." Voor sommigen van ons, worden onze vroegere bekwaamheden ons excuus om te leven in de arrogante nagloei van gisteren.  

Paulus schreef Filippenzen 3:4b-9 voor deze groep. Voor anderen van ons, worden de wonden en zonden van ons verleden de zak van stenen die wij met ons meeslepen voor de rest van het leven. We nemen deze "vieze stenen" eruit en zien ze opnieuw als onze ellende. We gebruiken ze als bewijs van de reden waarom we niet verder kunnen gaan met ons leven.  

Wat een glorieus ontwaken geeft Paulus ons in deze passage. In Christus, zijn er geen zakken en stenen meer. We zijn schoon! We zijn heilig gemaakt! We zijn onschuldig verklaard van alle dingen die we verkeerd deden. Hoe? Waarom? Wie? Het offer en de triomf van Jezus en het machtige werk van de Heilige Geest.

 

Gebed:

Vergeef me, Vader, voor het blijven hangen in gisteren, wat mijn heden verpest en mijn morgen vertroebelt. Help me met mijn neiging om te leven in het land van de "vroeger-was-ik." Geef me de moed om te geloven dat u mijn verleden op de juiste plek heeft gezet en dat u een nieuw glorieus iets in mij wilt doen vandaag, een glorieus en gracieus iets dat u eer brengt en mij heil! In Jezus' naam dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 oktober 2027 Spreuken 19:15
2 oktober 2027 Psalm 5:11
1 oktober 2027 Kolossensen 1:13
30 september 2027 1 Petrus 1:8-9
29 september 2027 1 Kronieken 16:10
28 september 2027 1 Petrus 3:18
27 september 2027 Zacharia 8:21
 

Home