Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 2 oktober 2027

 

Psalm 5:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(5–12) Maar laat verblijd zijn allen, die op U betrouwen, tot in eeuwigheid; laat hen juichen, omdat Gij hen overdekt; en laat in U van vreugde opspringen, die Uw Naam liefhebben." (Ps 5:11 STV)

"Verheugen zullen zich allen die schuilen bij u, aan hun gejuich komt geen einde, omdat u hen beschermt. Wie u beminnen, uw naam in ere houden, zullen u toejuichen."

"Maar verheugen zullen zich allen die bij U schuilen, altoos zullen zij jubelen, daar Gij hen beschermt, en in U zullen juichen wie uw naam liefhebben."

"Er is vreugde bij allen die schuilen bij u, eeuwige jubel omdat u hen beschermt, wie uw naam beminnen juichen u toe!"

"Dan zal ieder die zijn vertrouwen op U stelt, zich verheugen. Zij zullen tot in eeuwigheid van vreugde juichen, omdat U hen beschermt. Dan zal ieder die U liefheeft, overlopen van blijdschap."

 

Overdenking van vandaag:

De laatste jaren zijn niet gemakkelijk geweest voor de gelovigen. Vervolging in de wereld staat op het hoogste niveau ooit. Op verschillende plekken in de wereld, bv. Amerika en Iran, richten massamoordenaars zich specifiek op degenen die geloven in God.  

Hoewel ze gedood zijn om hun geloof, is hun getuigenis van de Here inspirerend geweest. We hebben een aantal keuzes als we met deze situaties worden geconfronteerd. Shock zou het waarschijnlijk niet zijn. Dit is een oude tragedie die teruggaat tot de vroegste dagen van de christelijke gemeenschap.  

Het is daadwerkelijk afkomstig van lang vóór de dagen van Jezus, toen onze joodse helden werden vervolgd voor twee simpele redenen: zij geloofden in de Ene Ware God en ze waren Joods.  

Ik denk dat het tijd is dat we dit oude gebed opnieuw gaan bidden in Psalm 5. Wanneer we het bidden, laten we niet vergeten dat ongeacht wat anderen ons kunnen doen, ze ons kunnen niet scheiden van God en de verlossing die hij voor ons in zijn toekomst klaar heeft liggen.

 

Gebed:

Almachtige God,
Zegen alstublieft onze wereld met een seizoen van vrede.
Zegen ons met een uitstel van de verschrikkingen die Satan toegepast heeft op uw kinderen door haat van mensen.
Geef ons de moed, in vrede of vervolging, om open te zijn over ons geloof, royaal met onze vergeving en standvastig in onze hoop.
Vader, zegen alstublieft degenen van wie de geliefden gemarteld werden om hun geloof in u.
In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 oktober 2027 Kolossensen 1:13
30 september 2027 1 Petrus 1:8-9
29 september 2027 1 Kronieken 16:10
28 september 2027 1 Petrus 3:18
27 september 2027 Zacharia 8:21
26 september 2027 Nehemia 9:6
25 september 2027 2 Petrus 1:21
 

Home