Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 30 september 2027

 

1 Petrus 1:8-9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Denwelken gij niet gezien hebt, en [nochtans] liefhebt, in Denwelken gij nu, hoewel [Hem] niet ziende, maar gelovende, u verheugt met een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde; Verkrijgende het einde uws geloofs, [namelijk] de zaligheid der zielen." (1Pe 1:8-9 STV)

"U hebt hem lief zonder hem ooit te hebben gezien; u gelooft in hem zonder hem nu te aanschouwen. Maar u juicht van onuitsprekelijke, hemelse vreugde, omdat u wordt gered. Dat is immers het doel van uw geloof."

"Hem hebt gij lief, zonder Hem gezien te hebben; in Hem gelooft gij, zonder Hem thans te zien, en gij verheugt u met een onuitsprekelijke en verheerlijkte vreugde, daar gij het einddoel des geloofs bereikt, dat is de zaligheid der zielen."

"U hebt hem lief zonder hem ooit gezien te hebben; en zonder hem nu te zien gelooft u in hem en ervaart u een onuitsprekelijke, hemelse vreugde, omdat u het einddoel van uw geloof bereikt: uw redding."

"Ook al hebt u Hem nog nooit gezien, toch houdt u van Hem. U vertrouwt op Hem, hoewel u zich geen voorstelling van Hem kunt maken. En u hebt een bijna hemelse blijdschap, omdat u erop vertrouwt gered te zullen worden."

 

Overdenking van vandaag:

Kun jij vertrouwen op wat je niet ziet? Natuurlijk! Wat voor vraag is dat? Ons leven hangt af van wat we niet kunnen zien - dingen als zwaartekracht en de lucht die we inademen, om twee te noemen. Geloof in Jezus is net zo natuurlijk als geloof in elk van die dingen. Het probleem is dat onze harten sceptisch zijn.  

We vinden het moeilijk te geloven dat iemand die goddelijk is zo veel van ons houdt. Onze ervaring zegt, "Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het zo." Dit scepticisme is slechts de gedraaide vorm van het antwoord dat verlangt God te zien van ons: "onuitspreekbare en glorieuze vreugde." Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb beide geproefd. Ik heb liever vreugde dan scepticisme!

 

Gebed:

Welke vreugde vult mijn hart, Vader, als ik verwacht wat het zal zijn om in uw aanwezigheid te zijn - dat u elke traan uit mijn ogen veegt en dat u me weer introduceert bij diegenen van wie ik hou en degenen die ik alleen heb gekend door reputatie. Laat alstublieft nooit dat gevoel van verwachting verminderen en laat die hoop nooit in mijn hart dimmen, ongeacht wat er mag gebeuren in mijn leven hier. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 september 2027 1 Kronieken 16:10
28 september 2027 1 Petrus 3:18
27 september 2027 Zacharia 8:21
26 september 2027 Nehemia 9:6
25 september 2027 2 Petrus 1:21
24 september 2027 Spreuken 26:20
23 september 2027 Psalm 79:9
 

Home