Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 28 september 2027

 

1 Petrus 3:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Christus heeft ook eens voor de zonden geleden, Hij rechtvaardig voor de onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen; Die wel is gedood in het vlees, maar levend gemaakt door den Geest;" (1Pe 3:18 STV)

"Ook Christus heeft eens voor al geleden voor de zonden; de onschuldige heeft geleden ter wille van de schuldigen om u bij God te brengen. Hij is lichamelijk gestorven, maar tot leven gewekt door de Geest."

"Want ook Christus is eenmaal om de zonden gestorven als rechtvaardige voor onrechtvaardigen, opdat Hij u tot God zou brengen: Hij, die gedood is naar het vlees, maar levend gemaakt naar de geest,"

"Ook Christus immers heeft, terwijl hij zelf rechtvaardig was, geleden voor de zonden van onrechtvaardigen, voor eens en altijd, om u zo bij God te brengen. Naar het lichaam werd hij gedood maar naar de geest tot leven gewekt."

"Christus heeft ook geleden. Hij is eenmaal voor onze zonden gestorven, als een onschuldige voor de schuldigen. Hij heeft dat gedaan om ons bij God terug te brengen. Maar hoewel Zijn lichaam gestorven is, is het door de Geest weer levend gemaakt."

 

Overdenking van vandaag:

Het klinkt zo simpel en eenvoudig, nietwaar? Een beetje zoals de kopzin van de krant over iemand die gestorven is die we niet kennen. Gewoon koude, harde feiten! Maar we weten beter. Achter deze verklaring van genade ligt het gebroken hart van God, het offer van de hemel, de brutaliteit van zogenaamde religieuze mannen, en de zoekende liefde van onze God, die ons niet zou verlaten voor de wrede "Meester van de Dood."  

Voor diegenen die dierlijk offer kenden, is dit vers meer dan een kopregel: het is een "genaderegel." Vanaf nu - geen offers meer nodig. Breng je voor God - geen afstand meer, geen tussenpersonen tussen God en ons. Jezus is de open deur van de hemel en Gods open hart zeggende, "Kom naar huis, we hebben op je gewacht."

 

Gebed:

Welke woorden, genadig Vader, kan ik gebruiken om mijn waardering voor uw offer en genade te uiten? Ik heb geen woorden die voldoende zeggen wat ik voel. Maar zelfs in dit besef, weet ik dat de gave van uw Geest ervoor zorgt dat u mijn woorden en mijn hart hoort. Alle goede en blijvende dingen die ik heb zijn afkomstig van uw genade. Ontvang alstublieft mijn onvergankelijke liefde en mijn oprechte lof voor alles wat u bent, voor alles wat u hebt gedaan, en voor alles wat u zal zijn. In Jezus' edele naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 september 2027 Zacharia 8:21
26 september 2027 Nehemia 9:6
25 september 2027 2 Petrus 1:21
24 september 2027 Spreuken 26:20
23 september 2027 Psalm 79:9
22 september 2027 Matthëus 13:22
21 september 2027 Klaagliederen 5:21
 

Home