Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 25 september 2027

 

2 Petrus 1:21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want de profetie is voortijds niet voortgebracht door de wil eens mensen, maar de heilige mensen Gods, van den Heiligen Geest gedreven zijnde, hebben [ze] gesproken." (2Pe 1:21 STV)

"Een profetische boodschap is nooit ontstaan omdat mensen het wilden. Mensen die namens God spraken, werden altijd gedreven door de heilige Geest."

"want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken."

"want nooit is een profetie voortgekomen uit menselijk initiatief: mensen die namens God spraken werden daartoe altijd gedreven door de heilige Geest."

"Want zij hebben die woorden niet zelf bedacht, maar de Heilige Geest heeft hen ertoe gedreven namens God te spreken."

 

Overdenking van vandaag:

Waar komen de geschriften vandaan? Wat is de basis van ons geloof in de bijbel en het evangelie? Petrus wil dat we ons realiseren dat de profeten van de oudheid niet hun eigen recepten maakten voor hun profetieŽn.  

Integendeel, ze konden alleen doen en reageren op wat God in hen deed, en niet wat ze zelf wilden doen of zeggen. Ze waren mensen, maar hun boodschap was Gods woord, want de Heilige Geest bewoog hen om te spreken en begeleidde hun woorden. Dit maakt wat wij in de geschriften van de profeten hebben meer dan kostbaar: we hebben de echte woorden van God gekregen! (vgl. 2 TimoteŁs 3:16-17)

 

Gebed:

Almachtige God, dank u voor inspirerende gewone mensen om ons uw buitengewone boodschap in gewone, alledaagse taal te geven. Dank u voor het geven van deze essentiŽle boodschap aan ons in de bijbel en het bewaren ervan door tijden van vervolging, ontbering en tegenwerking. Gebruik alstublieft dezelfde geschriften om een geheel nieuwe opleving in mijn hart en in ons land te doen ontsteken. In de naam van Jezus bid ik.
Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 september 2027 Spreuken 26:20
23 september 2027 Psalm 79:9
22 september 2027 MatthŽus 13:22
21 september 2027 Klaagliederen 5:21
20 september 2027 Handelingen 17:27
19 september 2027 EfeziŽrs 4:29
18 september 2027 Amos 5:4-5
 

Home