Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 18 september 2027

 

Amos 5:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want zo zegt de HEERE tot het huis Israels: Zoekt Mij, en leeft. Maar zoekt BethĖel niet, en komt niet te Gilgal, en gaat niet over [naar] BerĖseba; want Gilgal zal voorzeker gevankelijk worden weggevoerd, en BethĖel zal worden tot niet." (Am 5:4-5 STV)

"Ook dit zegt de Heer, IsraŽl: 'Zoek mij weer, dan blijf je in leven. Maar zoek het niet in Betel, ga niet naar Gilgal, ga niet helemaal naar Berseba; de inwoners van Gilgal worden verbannen, Betel gaat te gronde.'"

"Want zo zegt de HERE tot het huis Israels: Zoekt Mij en leeft. Maar zoekt Betel toch niet, en komt niet naar Gilgal, en trekt niet naar Berseba. Want Gilgal wordt onherroepelijk weggevoerd en Betel gaat teniet."

"Dit zegt de HEER tegen IsraŽl: Zoek mij en leef! Ga niet naar Betel, kom niet in Gilgal, trek niet naar Berseba; Gilgal gaat in ballingschap en Betel wordt een plaats van onheil."

"Want de HERE zegt tegen het volk IsraŽl: "Zoek Mij en leef. Zoek niet de afgoden van Bethel, Gilgal of Berseba op; want de inwoners van Gilgal zullen als ballingen worden weggevoerd en de inwoners van Bethel zullen verloren gaan."

 

Overdenking van vandaag:

Ga jij "naar de kerk"? Ik hoop van niet! Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet aan het pleiten dat je deze zondag het aanbidden en samenkomen overslaat! Er is ons gezegd dat we niet horen te verzaken in het samenkomen als gelovigen (HebreeŽn 10:25).  

Maar wanneer we vergaderen als een lichaam van gelovigen, komen we samen om aan te moedigen en God te ontmoeten. We GAAN niet naar de kerk; wij ZIJN de kerk! (Het nieuwe testament gebruikt nooit het woord kerk om te verwijzen naar een gebouw!)  

God waarschuwde zijn volk in het oude testament dat eenvoudigweg naar de plaatsen van eredienst gaan waardeloos was. Integendeel, ze hadden het nodig om hem te zoeken! Ik denk dat dit precies is wat God wil dat we doen. En als we proberen hem samen te zoeken, kunnen we vriendschap, troost en aanmoediging met elkaar delen.

 

Gebed:

Heilige en liefhebbende Vader, als ik geconfronteerd word met de strijd van deze week is het geruststellend te weten dat er nooit een afstand is tussen mij en uw liefde. Ik hou van die speciale momenten wanneer ik samenkom met andere christenen en uw aanwezigheid krachtig en echt is. Ik weet dat u altijd bij ons bent wanneer we bijeen komen, maar soms doet mijn hart of mijn omstandigheid of de situaties die in onze kerkfamilie gaande zijn, mijn bewustzijn van uw aanwezigheid ontsporen. Deze week, Vader, bid ik dat ons aanbidden levendig en krachtig zal zijn. Ik bid dat uw aanwezigheid voelbaar dichtbij zal zijn. Ik bid dat u vereerd zult worden door wat mijn broers en zussen en ik doen om elkaar aan te moedigen en u te loven. Gebruik alstublieft deze dag om ons dichtbij u te brengen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 september 2027 1 Kronieken 16:11
16 september 2027 Johannes 5:30
15 september 2027 Leviticus 19:32
14 september 2027 Romeinen 2:6-7
13 september 2027 1 Koningen 22:5
12 september 2027 Nehemia 9:5
11 september 2027 Psalm 10:14
 

Home