Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 19 september 2023

 

Efeziėrs 4:29

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Geen vuile rede ga uit uw mond, maar zo er enige goede [rede] is tot nuttige stichting, opdat zij genade geve dien, die dezelve horen." (Efe 4:29 STV)

"Sla geen vuile taal uit, maar zeg, waar het nodig is, iets opbouwends, iets dat de mensen die u horen, goeddoet."

"Geen liederlijk woord kome uit uw mond, maar als gij een goed [woord] hebt, tot opbouw, waar dit nuttig is, opdat zij, die het horen, genade ontvangen."

"Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goed doen aan wie ze hoort."

"Laat er ook geen vuile taal uit uw mond komen; dat doet alleen maar kwaad. Zeg op het juiste moment het juiste woord, iets wat de mensen helpt en goed doet, zodat zij genade ontvangen."

 

Overdenking van vandaag:

Het doel in christelijke communicatie is niet alleen maar duidelijkheid. Het is doel is ook niet alleen maar begrijpen. Het doel is ook niet enkel om waarheidsgetrouw te zijn. Het doel is om zinvol te zijn, bemoedigend en geestverheffend voor anderen gebaseerd op de behoeften van die andere persoon.

 

Gebed:

Gevoelvolle Herder, geef mij een hart dat puur is zodat mijn woorden puur kunnen zijn. Geef mij een hart dat liefdevol is zodat mijn woorden liefdevol kunnen zijn. Geef mij een hart dat vol is van vreugde en aanmoediging, zodat ik dit kan delen met mensen die u op mijn pad brengt en met wie ik spreek. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 september 2023 Amos 5:4-5
17 september 2023 1 Kronieken 16:11
16 september 2023 Johannes 5:30
15 september 2023 Leviticus 19:32
14 september 2023 Romeinen 2:6-7
13 september 2023 1 Koningen 22:5
12 september 2023 Nehemia 9:5
 

Home