Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 16 september 2027

 

Johannes 5:30

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik kan van Mijzelven niets doen. Gelijk Ik hoor, oordeel Ik, en Mijn oordeel is rechtvaardig; want Ik zoek niet Mijn wil, maar den wil des Vaders, Die Mij gezonden heeft." (Joh 5:30 STV)

"Ik kan niets doen uit mijzelf; ik oordeel zoals ik het van God hoor, en mijn oordeel is rechtvaardig, omdat ik niet mijn wil probeer te doen, maar de wil van hem die mij gezonden heeft.'"

"Ik kan van Mijzelf niets doen; gelijk Ik hoor, oordeel Ik, en mijn oordeel is rechtvaardig, want Ik zoek niet mijn wil, doch de wil van Hem, die Mij gezonden heeft."

"Ik kan niets doen uit mijzelf: ik oordeel naar wat ik hoor, en mijn oordeel is rechtvaardig omdat ik mij niet richt op wat ik zelf wil, maar op de wil van hem die mij gezonden heeft."

"Ik kan niets uit Mijzelf doen. Ik oordeel zoals God het Mij zegt. Mijn oordeel is eerlijk en rechtvaardig. Het gaat Mij niet om wat Ik wil maar om wat God wil, want Hij heeft Mij gestuurd."

 

Overdenking van vandaag:

"Dus wie probeer je eigenlijk tevreden te stellen?" Deze woorden van mijn vader klinken nog steeds in mijn oren. Zijn punt? Er zijn slechts twee die we blij MOETEN maken: (1) onze Vader in de hemel, omdat alle lof en eer hem toekomt, en (2) onszelf, omdat we willen weten dat we het beste hebben gedaan wat we kunnen doen en de beste zijn geweest die we konden zijn.  

Maar ik denk dat ik heb geleerd in de loop der jaren dat ik niet kan beginnen om het tweede punt heel goed uit te voeren zonder het eerste na te streven. Hoop je niet dat je ooit de plaats bereikt waar je met Jezus kunt samenkomen door met absolute zekerheid te zeggen: "Ik probeer niet mezelf blij te maken, maar degene die me stuurde!"  

Hoe dichter we deze werkelijkheid benaderen, des te meer we beseffen dat we niets zelf kunnen doen van eeuwige betekenis. Alleen wanneer we leven ter ere van God, vinden we het belang en hebben we de impact waarvoor onze levens gemaakt zijn.

 

Gebed:

Almachtige en Rechtvaardige Vader, ik weet dat zonder u ik niets kan doen, dat van blijvende betekenis is. Ik heb het geprobeerd op mijn eigen manier en faalde. Ik heb mijn eigen dingen nagestreefd en gezien dat mijn succes van korte duur was. Ik wil leven, vandaag en de rest van mijn leven om u blij te maken. Als ik dit doe, ben ik ervan overtuigd dat u zult geven wat ik nodig heb en dat u me de kracht geeft om te doen wat u wilt dat ik doe. In Jezus' naam dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 september 2027 Leviticus 19:32
14 september 2027 Romeinen 2:6-7
13 september 2027 1 Koningen 22:5
12 september 2027 Nehemia 9:5
11 september 2027 Psalm 10:14
10 september 2027 HebrŽen 12:2
9 september 2027 HebrŽen 11:6
 

Home