Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 15 september 2027

 

Leviticus 19:32

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Voor het grauwe haar zult gij opstaan, en zult het aangezicht des ouden vereren; en gij zult vrezen voor uw God; Ik ben de HEERE!" (Le 19:32 STV)

"Je moet hoffelijk zijn tegenover oudere mensen en hen met respect behandelen; daardoor wordt duidelijk dat je eerbied en ontzag hebt voor mij. Ik ben de Heer."

"Voor het grijze haar zult gij opstaan en aan de oude zult gij eer bewijzen en voor uw God zult gij vrezen: Ik ben de HERE."

"Sta op voor oude mensen en betoon hun respect. Toon ontzag voor je God. Ik ben de HEER."

"Eer en respecteer de ouderen, in ontzag voor God; Ik ben de HERE."

 

Overdenking van vandaag:

In een tijdperk waarin respect weinig bekend is en nog minder in praktijk wordt gebracht, wordt het tonen van eerbied voor wie ouder is, vaak over het hoofd gezien. Maar hier, door de woorden van de Here zelf, wordt het tonen van respect voor de ouderen al gelijk belangrijker met het ontzag hebben voor God. Maar we zouden niet verbaasd moeten zijn, want God maakte het eren van ouders het eerste gebod (in de Tien Geboden - Exodus 20) gericht op onze relatie met anderen - de eerste vier geboden zijn gericht op onze relatie met hem!

 

Gebed:

Heilige en Eeuwige God, dank u voor mijn ouders in het lichaam en in het geloof. Geef alstublieft degenen die mijn geestelijke begeleiders zijn een speciale zegen. Zonder hun begeleiding, ben ik niet zeker waar ik terechtgekomen zou zijn. Help me als ik ouder word dat ik niet alleen volwassen word, maar ook het karakter krijg dat ik nodig zal hebben voor degenen die u bij mij geplaatst heeft waar ik invloed op heb. Mogen wij, jong en oud gelijk, waardigheid en respect herstellen in onze relaties voor u in onze generatie. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 september 2027 Romeinen 2:6-7
13 september 2027 1 Koningen 22:5
12 september 2027 Nehemia 9:5
11 september 2027 Psalm 10:14
10 september 2027 HebrŽen 12:2
9 september 2027 HebrŽen 11:6
8 september 2027 Leviticus 19:31
 

Home