Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 14 september 2027

 

Romeinen 2:6-7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Welke een iegelijk vergelden zal naar zijn werken; Dengenen wel, die met volharding in goeddoen, heerlijkheid, en eer, en onverderfelijkheid zoeken, het eeuwige leven;" (Ro 2:6-7 STV)

"Want God zal iedereen loon naar werken geven. Hij geeft eeuwig leven aan hen die hemelse glorie, eer en onvergankelijkheid zoeken door te volharden in het goede."

"die een ieder vergelden zal naar zijn werken: hun, die, in het goeddoen volhardende, heerlijkheid, eer en onvergankelijkheid zoeken, het eeuwige leven;"

"God beloont ieder mens naar zijn daden. Aan wie het goede doet en daarin volhardt, aan wie glorie, eer en onsterfelijkheid zoekt, schenkt hij het eeuwige leven."

"Als Hij de wereld oordeelt, zal Hij ieder geven wat hij verdient. Hij geeft eeuwig leven aan hen die geduldig de wil van God doen, op zoek naar de glorie en eer en het leven dat nooit eindigt."

 

Overdenking van vandaag:

God zoekt niet alleen naar ons, hij verlangt naar een relatie met ons - dat wil zeggen, hij verlangt ernaar dat we hem zoeken en naar zaken die belangrijk zijn voor hem. Wanneer we voortdurend streven naar roem en eer door het goede te doen, wanneer wij streven naar het eeuwige in plaats van de tijdelijke dingen, is hij dolblij om ons te geven wat hij altijd voor ons heeft gecreŽerd: het eeuwige leven met hem. Met andere woorden, de zoekende God is altijd op zoek naar diegenen die hem zoeken!

 

Gebed:

Abba Vader, ik dank u dat u mij lief had toen ik verloren was en in zonde. Ik dank dat u mij niet alleen lief heeft, maar mij ook zoekt door Jezus te sturen. Dank u voor uw rechtvaardigheid die met uw genade samenkomt in uw Zoon Jezus. Ik beken dat ik soms afgeleid en boos ben door dingen die niet echt heel belangrijk zijn. Zegen mij alstublieft als ik zoek naar discipline van mijn hart en mijn wensen richt op eeuwige dingen. Als ik streef naar uw roem en eer in de manier waarop ik mijn leven leid, is het geruststellend dat uw wens zelfs nog groter is om mij te zegenen met het eeuwige leven. In Jezus' edele naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 september 2027 1 Koningen 22:5
12 september 2027 Nehemia 9:5
11 september 2027 Psalm 10:14
10 september 2027 HebrŽen 12:2
9 september 2027 HebrŽen 11:6
8 september 2027 Leviticus 19:31
7 september 2027 1 KorinthiŽrs 10:24
 

Home