Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 12 september 2027

 

Nehemia 9:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En de Levieten, Jesua, en Kadmiel, Bani, Hasabneja; Serebja, Hodia, Sebanja, Petahja, zeiden: Staat op, looft den HEERE, uw God, van eeuwigheid tot in eeuwigheid; en men love den Naam Uwer heerlijkheid, die verhoogd is boven allen lof en prijs!" (Ne 9:5 STV)

"En de levieten Jesua, KadmiŽl, Bani, Chasabneja, Serebja, Hodia, Sebanja en Petachja zeiden: 'Breng hulde aan de Heer, uw God, nu en voor altijd! Ja, laat men u huldigen, Heer, en uw luisterrijke naam prijzen, u bent boven alle lof verheven."

"En de Levieten Jesua, Kadmiel, Bani, Chasabneja, Serebja, Hodia, Sebanja en Petachja zeiden: Staat op, prijst de HERE, uw God, van eeuwigheid tot eeuwigheid; ja, men prijze uw heerlijke naam, die verheven is boven alle lof en prijs."

"De Levieten Jesua, KadmiŽl, Bani, Chasabneja, Serebja, Hodia, Sebanja en Petachja zeiden: 'Sta op, prijs de HEER, uw God, voor eeuwig en altijd: "Moge uw luisterrijke naam, die verheven is boven alle lof en roem, geprezen zijn."

"De andere Levieten riepen daarna tegen het volk: "Sta op en loof de HERE, uw God, want Hij leeft van eeuwigheid tot eeuwigheid! Prijs Hem! Onze God is veel groter dan wij ooit kunnen beseffen of onder woorden brengen." De leiders van dit deel van de dienst heetten Jesķa, KadmiŽl, Bani, Hasabneja, Serebja, HodŪa, Sebanja en Pethahja."

 

Overdenking van vandaag:

God houdt ervan onze lofprijs en liederen van aanbidding te horen. Hij verlangt ernaar te horen dat we hem Abba Vader en Koning van de Eeuwigheid noemen. Maar beter dan alle lof die we kunnen verzamelen en hoger dan de hoogste klanken van engelen is iets dat nog hoger is: de naam van God. Laten we beginnen met een belofte om de naam van onze roemrijke God te vereren en heilig te houden!

 

Gebed:

Almachtige God, Vader van mededogen en Schepper van het heelal, ik prijs u voor het uitoefenen van uw wil op onze wereld. Nu, lieve Vader, maak alstublieft uw wil duidelijk toonbaar in mijn leven als ik probeer te leven voor u, zodat uw naam verheven zal worden. In de heilige naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 september 2027 Psalm 10:14
10 september 2027 HebrŽen 12:2
9 september 2027 HebrŽen 11:6
8 september 2027 Leviticus 19:31
7 september 2027 1 KorinthiŽrs 10:24
6 september 2027 1 Thessalonicensen 4:11-12
5 september 2027 Job 8:9
 

Home