Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 11 september 2027

 

Psalm 10:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij ziet het [immers]; want Gij aanschouwt de moeite en het verdriet, opdat men het in Uw hand geve; op U verlaat zich de arme, Gij zijt geweest een Helper van den wees." (Ps 10:14 STV)

"Want u bent niet blind, u ziet alle ellende, elk verdriet. Weerlozen en wezen rekenen op u, u reikt hun de hand, alleen u helpt hen!"

"Gij ziet het, want Gij aanschouwt moeite en verdriet, om het in uw hand te leggen. Op U verlaat zich de zwakke, voor de wees zijt Gij een helper."

"Toch ziet u de pijn en het verdriet, u merkt het op en weegt het in uw hand. Op u vertrouwen weerloze mensen, de wezen, u komt hun te hulp."

"HERE, U ziet wat zij doen. Elke slechte daad grift zich in Uw geheugen. U weet wat een ellende en verdriet zij veroorzaken. Laat hen dan ook maar boeten, HERE! De arme mensen vertrouwen zich geheel aan U toe. U bent de toevlucht voor wees en weduwe. U staat bekend als Degene die de hulpelozen tegemoet komt en helpt."

 

Overdenking van vandaag:

Degenen die profiteren van mensen die machteloos zijn, die tegenslagen hebben meegemaakt of die zich in vervelende situaties bevinden, moeten weten dat God hun handelingen ziet en hen verantwoordelijk houdt. Degenen die in nood zijn moeten hun geloof in God houden, vertrouwen dat hij ziet, zorgt en zijn hulp stuurt op het juiste moment. Degenen onder ons die in geen van deze categorieŽn passen, moeten werken voor de verlossing en zegen van de mensen die worden geconfronteerd met moeilijkheden en ontberingen.

 

Gebed:

Genadig God, zegen alstublieft meerdere mensen die ik ken die zich bevinden in tijden van echte nood en hartzeer. Gebruik mij alstublieft om hen te dienen. Maar alstublieft, Vader, vul ze met uw Geest, zodat zij de sterkte en moed hebben die ze nodig hebben om alles te verduren. Zegen hen met verlossing die duidelijk afkomstig is van u, zodat iedereen uw genade kent en glorie aan u geeft. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 september 2027 HebrŽen 12:2
9 september 2027 HebrŽen 11:6
8 september 2027 Leviticus 19:31
7 september 2027 1 KorinthiŽrs 10:24
6 september 2027 1 Thessalonicensen 4:11-12
5 september 2027 Job 8:9
4 september 2027 Psalm 90:12
 

Home