Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 9 september 2027

 

HebrŽen 11:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar zonder geloof is het onmogelijk [Gode] te behagen. Want die tot God komt, moet geloven, dat Hij is, en een Beloner is dergenen, die Hem zoeken." (Heb 11:6 STV)

"En zonder geloof is dat onmogelijk. Wie God wil naderen moet geloven dat hij bestaat en dat hij beloont wie hem zoeken."

"maar zonder geloof is het onmogelijk [Hem] welgevallig te zijn. Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken."

"Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond."

"Maar als iemand niet gelooft, kan God niet tevreden over hem zijn. Wie tot God komt, moet geloven dat Hij bestaat en beloont wie Hem zoeken."

 

Overdenking van vandaag:

Onze relatie met God is gebaseerd op het offer van Jezus en onze acceptatie van dat offer door gehoorzaam geloof. Dat geloof vertrouwt erop dat God niet alleen bestaat, maar dat hij ook persoonlijk zorgt voor ons en onze wens om hem te kennen. Hij verlangt er gretig naar diegenen te zegenen die hem zoeken. Wat we vinden we als we proberen hem te zoeken echter, is dat alle andere zegeningen verbleken in vergelijking met kennen en gekend worden door de eeuwige, onsterfelijke, en de enige ware God!

 

Gebed:

Heilige God, ik probeer echt om u beter te kennen. Maak alstublieft uw aanwezigheid in mijn leven en in het leven van uw Kerk bekend met meer kracht. In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 september 2027 Leviticus 19:31
7 september 2027 1 KorinthiŽrs 10:24
6 september 2027 1 Thessalonicensen 4:11-12
5 september 2027 Job 8:9
4 september 2027 Psalm 90:12
3 september 2027 Nehemia 9:5
2 september 2027 Jeremia 33:3
 

Home