Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 8 september 2027

 

Leviticus 19:31

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij zult u niet keren tot de waarzeggers, en tot de duivelskunstenaars; zoekt hen niet, u met hen verontreinigende; Ik ben de HEERE, uw God!" (Le 19:31 STV)

"Je mag je heil niet zoeken bij mensen die de geesten van doden kunnen raadplegen; daardoor zou je jezelf onrein maken. Want ik, de Heer, ben jullie God."

"Gij zult u niet wenden tot de geesten van doden of tot waarzeggende geesten, gij zult hen niet zoeken, om u met hen te verontreinigen: Ik ben de HERE, uw God."

"Raadpleeg geen geesten en schimmen van doden. Wie zich tot hen wendt, verontreinigt zichzelf. Ik ben de HEER, jullie God."

"Geef u niet af met mediums en waarzeggers, want Ik ben de HERE, uw God."

 

Overdenking van vandaag:

Onze wereld heeft een nieuwe opkomende fascinatie voor het occulte en de wereld van de demonen en hekserij. Het is gemakkelijk voor ons om te reageren op één van de twee gevaarlijke manieren: het bagatelliseren van de realiteit van deze dingen of ermee om te gaan als aangelegenheden van entertainment of vermaak.  

God wil dat wij weten dat deze fascinaties gevaarlijk zijn omdat de wezenlijkheid van de duivel erachter reëel is en als we onszelf erin betrekken, schenden zij ons. God alleen is God en hoort aanbeden te worden zonder rivaal door zijn mensen.

 

Gebed:

Heilige en prachtige God, ik dank u voor het breken van de macht en de greep van kwade machten door Jezus' kruisiging en opstanding. Bevrijd alstublieft degenen die ik ken en liefheb die zijn ingesloten op één of andere manier met een fascinatie voor valse goden en bedriegende en destructieve geesten. Moedig uw kerk aan met uw Geest; reinig ons alstublieft en maak ons een heilig volk, onbezoedeld en klaar om u te dienen. In de naam van de Heer Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 september 2027 1 Korinthiërs 10:24
6 september 2027 1 Thessalonicensen 4:11-12
5 september 2027 Job 8:9
4 september 2027 Psalm 90:12
3 september 2027 Nehemia 9:5
2 september 2027 Jeremia 33:3
1 september 2027 Psalm 25:4-5
 

Home