Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 6 september 2027

 

1 Thessalonicensen 4:11-12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En dat gij u benaarstigt stil te zijn, en uw eigen dingen te doen, en te werken met uw eigen handen, gelijk wij u bevolen hebben; Opdat gij eerlijk wandelt bij degenen, die buiten zijn, en geen ding van node hebt." (1Th 4:11-12 STV)

"Stel er een eer in in stilte te leven, u met uw eigen zaken bezig te houden en door handenarbeid in uw levensonderhoud te voorzien, zoals we u hebben gezegd. Dan wint u het respect van de niet-gelovige mensen en hoeft u bij niemand om steun aan te kloppen."

"en er een eer in te stellen rustig te blijven en uw eigen zaken te behartigen en met uw handen te werken, zoals wij u bevolen hebben, opdat gij u behoorlijk gedraagt ten aanzien van hen, die buiten staan, zonder iets nodig te hebben."

"en er een eer in te stellen in alle rust uw eigen zaken te behartigen en uw eigen brood te verdienen. Dat hebben wij u opgedragen, opdat u een eerzaam leven zult leiden in de ogen van hen die niet tot de gemeente behoren, en u van niemand afhankelijk bent."

"Zet u volledig in om een rustig leven te leiden; bemoei u met uw eigen zaken en verdien uw eigen boterham, zoals we dat al eerder hebben gezegd. Dan zullen buitenstaanders u vertrouwen en respecteren; en u zult bij niemand uw hand hoeven op te houden."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is jouw ambitie? Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik ben niet zo zeker dat ik zou kunnen zeggen dat het mijn ambitie is om 'een rustig leven te leiden ...." Maar wanneer ik de reden hoor voor deze norm, begrijp ik het. Zo veel mensen die ik ontmoet zijn volslagen uitgeput, afgepeigerd en oververmoeid met al hun "busy-ness."  

Dus laten we een toezegging doen om een stapje terug te nemen, God elke dag een beetje meer te vertrouwen en proberen een leven te leiden dat het respect wint van degenen om ons heen!

 

Gebed:

O edele en rechtvaardige Vader, ik heb uw hulp nodig om te leren af te remmen en zorg te dragen voor mijn eigen verantwoordelijkheden in plaats van eigenwijs rond te rennen en zonder doel. Geef mij alstublieft niet alleen de wijsheid waarvoor ik heb gebeden, maar ook het geduld en de rust die ik nodig heb voor die wijsheid om mijn hart en geest te veranderen. In Jezus' naam vraag ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 september 2027 Job 8:9
4 september 2027 Psalm 90:12
3 september 2027 Nehemia 9:5
2 september 2027 Jeremia 33:3
1 september 2027 Psalm 25:4-5
31 augustus 2027 Filemon 1:7
30 augustus 2027 1 Timothëus 6:17
 

Home