Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 3 september 2027

 

Nehemia 9:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En de Levieten, Jesua, en Kadmiel, Bani, Hasabneja; Serebja, Hodia, Sebanja, Petahja, zeiden: Staat op, looft den HEERE, uw God, van eeuwigheid tot in eeuwigheid; en men love den Naam Uwer heerlijkheid, die verhoogd is boven allen lof en prijs!" (Ne 9:5 STV)

"En de levieten Jesua, KadmiŽl, Bani, Chasabneja, Serebja, Hodia, Sebanja en Petachja zeiden: 'Breng hulde aan de Heer, uw God, nu en voor altijd! Ja, laat men u huldigen, Heer, en uw luisterrijke naam prijzen, u bent boven alle lof verheven."

"En de Levieten Jesua, Kadmiel, Bani, Chasabneja, Serebja, Hodia, Sebanja en Petachja zeiden: Staat op, prijst de HERE, uw God, van eeuwigheid tot eeuwigheid; ja, men prijze uw heerlijke naam, die verheven is boven alle lof en prijs."

"De Levieten Jesua, KadmiŽl, Bani, Chasabneja, Serebja, Hodia, Sebanja en Petachja zeiden: 'Sta op, prijs de HEER, uw God, voor eeuwig en altijd: "Moge uw luisterrijke naam, die verheven is boven alle lof en roem, geprezen zijn."

"De andere Levieten riepen daarna tegen het volk: "Sta op en loof de HERE, uw God, want Hij leeft van eeuwigheid tot eeuwigheid! Prijs Hem! Onze God is veel groter dan wij ooit kunnen beseffen of onder woorden brengen." De leiders van dit deel van de dienst heetten Jesķa, KadmiŽl, Bani, Hasabneja, Serebja, HodŪa, Sebanja en Pethahja."

 

Overdenking van vandaag:

"Sta op en roep nu als je Jezus liefhebt ..." Dat is een lied die onze kinderen graag zingen! Maar wat gebeurt er met die jeugdige uitbundigheid en vreugde in aanbidding van de Heer? Zo te zien lijkt de bijbel te laten zien dat God niet wil dat jij dat verliest. Lees de bijbel en markeer alle fysieke handelingen die gebruikt worden om eerbied en lof aan onze grote en eeuwige God te geven.  

In een wereld die regelmatig de naam van God ijdel gebruikt, is het tijd dat wij wakker worden en hem prijzen - niet alleen in de kerk (onze privť aanbidding) en in onze dagelijkse toewijding (onze persoonlijke aanbidding), maar ook in ons leven elke dag (onze openbare eredienst)?!

 

Gebed:

Hemelse Vader, ik vind het onbegrijpelijk dat een eeuwige en machtige God zou kiezen om naar mijn gebeden te luisteren. Maar ik weet dat u ze wel hoort en erop reageert. Dank u! Wees geprezen in mijn aanbidding, of ik die privť met andere christenen in de kerk aanbied, in mijn dagelijkse persoonlijke aanbidding, of in mijn openbare aanbidding met mijn leven als voorbeeld voor mijn collega's. U alleen bent God en verdient alle lof. Wees geprezen door mijn leven. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 september 2027 Jeremia 33:3
1 september 2027 Psalm 25:4-5
31 augustus 2027 Filemon 1:7
30 augustus 2027 1 TimothŽus 6:17
29 augustus 2027 MatthŽus 6:25
28 augustus 2027 Filippensen 4:12
27 augustus 2027 Markus 10:25
 

Home