Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 1 september 2027

 

Psalm 25:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Daleth]. HEERE! maak mij Uw wegen bekend, leer mij Uw paden. [He]. [Vau]. Leid mij in Uw waarheid, en leer mij, want Gij zijt de God mijns heils; U verwacht ik den gansen dag." (Ps 25:4-5 STV)

"Heer, wijs mij de weg, leg mij uit hoe ik moet gaan, wees mijn trouwe gids. Want u, God, bent mijn behoud, op u vestig ik mijn hoop, elke dag van mijn leven."

"HERE, maak mij uw wegen bekend, leer mij uw paden, leid mij in uw waarheid en leer mij, want Gij zijt de God mijns heils, U verwacht ik de ganse dag."

"Maak mij, HEER, met uw wegen vertrouwd, leer mij uw paden te gaan. Wijs mij de weg van uw waarheid en onderricht mij, want u bent de God die mij redt, op u blijf ik hopen, elke dag weer."

"Toont U mij de paden waarover ik gaan moet, HERE. Wilt U de wegen wijzen, die U goed voor mij vindt? Wijst U hem mij; ik wil van U leren, want U bent de God, van Wie ik mijn hulp verwacht. Ik weet dat er buiten U geen hoop is."

 

Overdenking van vandaag:

Het leven kan zo verwarrend zijn. Er zijn zoveel keuzes voor ons als we kiezen voor de waarden die ons leven zullen be´nvloeden. Hoe gaan we dus op zoek naar de beste manier, Gods manier, om te leven? We vragen God om ons die weg te tonen! Onze hoop is in hem. Onze verlossing is in hem. Dus waarom vragen hem niet om ons te begeleiden en ons zijn waarheid te leren? Waarom verwachten we niet dat hij zijn wil voor ons bekend zal maken? Als ons hart open staat voor zijn waarheid en we op zoek zijn naar zijn pad, zal hij zijn wil bekend maken.

 

Gebed:

O, machtige God, de enige echte handleiding voor het leven, help mij alstublieft om uw wil voor mij meer volledig te kennen. Ik wil voor u leven en u blij maken. Ik wil dat anderen weten van mijn trouw aan u - niet alleen door de woorden die ik spreek, maar ook door het voorbeeld van mijn gedrag. In de naam van Jezus vraag ik het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

31 augustus 2027 Filemon 1:7
30 augustus 2027 1 TimothŰus 6:17
29 augustus 2027 MatthŰus 6:25
28 augustus 2027 Filippensen 4:12
27 augustus 2027 Markus 10:25
26 augustus 2027 Spreuken 25:13
25 augustus 2027 Johannes 6:68
 

Home