Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 29 augustus 2027

 

MatthŰus 6:25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom zeg Ik u: Zijt niet bezorgd voor uw leven, wat gij eten, en wat gij drinken zult; noch voor uw lichaam, waarmede gij u kleden zult; is het leven niet meer dan het voedsel, en het lichaam dan de kleding?" (Mt 6:25 STV)

"Daarom zeg ik u: maak u geen zorgen over het eten en drinken dat u nodig hebt om te leven, en over de kleren voor uw lichaam. Is het leven niet belangrijker dan voedsel, en het lichaam niet belangrijker dan kleding?"

"Daarom zeg Ik u: Weest niet bezorgd over uw leven, wat gij zult eten of drinken, of over uw lichaam, waarmede gij het zult kleden. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding?"

"Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?"

"Ik geef u deze raad: Maak u geen zorgen over eten, drinken en kleren. Uw leven is belangrijker dan het voedsel! En uw lichaam is belangrijker dan kleding!"

 

Overdenking van vandaag:

Zorgen zijn er en het lijkt of ze allemaal komen op het moment dat de rekeningen betaald moeten worden, nietwaar? Jezus herinnerde ons eraan dat leven meer is dan voedsel of kleding. De echte vraag is of we kunnen leven als het leven meer is dan voedsel en kleding. 

We worden zo gemakkelijk bedrogen, net als Esau, die zijn geboorterecht verkocht voor een kom soep. Laten we niet dat verkopen wat kostbaar is voor de allure van wat waarschijnlijk zal eindigen in moeilijkheden en verstrengelingen of op z'n minst geen eeuwige waarde heeft.

 

Gebed:

Liefdevolle Vader, verban angst en ego´sme uit mijn hart. Ik weet dat u al voorzien heeft in de meest ongelooflijke gave van alle tijden. Help me alstublieft u na te volgen en uw wil en niet de dingen die uw aanwezigheid verdrijven in mijn leven . In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 augustus 2027 Filippensen 4:12
27 augustus 2027 Markus 10:25
26 augustus 2027 Spreuken 25:13
25 augustus 2027 Johannes 6:68
24 augustus 2027 Johannes 6:66
23 augustus 2027 Markus 9:30-31
22 augustus 2027 Jeremia 31:25
 

Home