Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 28 augustus 2023

 

Filippensen 4:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En ik weet vernederd te worden, ik weet ook overvloed te hebben; alleszins en in alles ben ik onderwezen, beide verzadigd te zijn en honger te lijden, beide overvloed te hebben en gebrek te lijden." (Flp 4:12 STV)

"Ik weet wat het is om sober te leven, maar ook om overvloed te hebben. Geen enkele situatie is mij vreemd: verzadigd zijn en honger lijden, overvloed hebben en tekortkomen."

"Ik weet wat armoede is en ik weet wat overvloed is. In elk opzicht en in alle dingen ben ik ingewijd, zowel in verzadigd worden als in honger lijden, zowel in overvloed als in gebrek."

"Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek."

"Ik weet uit ervaring wat het is om te leven in gebrek en in overvloed. Ik ben met allerlei omstandigheden vertrouwd, zowel met verzadigd zijn als met honger lijden en zowel met meer dan voldoende te hebben als gebrek te lijden."

 

Overdenking van vandaag:

Tevredenheid! Mmmm, ik zou het graag een beetje zijn, jij niet? Ik vind het moeilijk om tevreden te zijn met bijna alles. Mijn prestatie is niet goed genoeg. Mijn gewicht is niet waar het zou moeten zijn. Mijn woorden waren een beetje ongevoelig in het laatste gesprek. Het is zelfs gemakkelijker om te erkennen wat we financieel niet hebben en vervolgens daar naar te streven.  

Maar voordat we werkelijk tevreden kunnen zijn met geld, bezit, gezondheid of andere zaken, moeten we eerst leren dat tevredenheid niet gebaseerd is op onze omstandigheden, maar op onze verlossing.

 

Gebed:

Almachtige en genadevolle God, u bent de gever van alle goede gaven, dus wil ik nu graag uw hulp bij het vinden van de gave van tevredenheid. Zegen mij zoals u kiest, want ik weet diep in mijn hart dat er geen vergelijkbare zegen is met de zegen om uw kind te zijn en geliefd en persoonlijk gekend te zijn door u. In de naam van Jezus dank ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 augustus 2023 Markus 10:25
26 augustus 2023 Spreuken 25:13
25 augustus 2023 Johannes 6:68
24 augustus 2023 Johannes 6:66
23 augustus 2023 Markus 9:30-31
22 augustus 2023 Jeremia 31:25
21 augustus 2023 Matthëus 11:28
 

Home