Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 17 augustus 2027

 

MatthŽus 6:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hebt acht, dat gij uw aalmoes niet doet voor de mensen, om van hen gezien te worden; anders zo hebt gij geen loon bij uw Vader, Die in de hemelen is." (Mt 6:1 STV)

"'Denk erom dat u Gods wil niet doet om op te vallen bij de mensen. Want dan zal uw Vader in de hemel u er niet voor belonen."

"Ziet toe, dat gij uw gerechtigheid niet doet voor de mensen, om door hen opgemerkt te worden; want dan hebt gij geen loon bij uw Vader, die in de hemelen is."

"Let op dat jullie de gerechtigheid niet beoefenen voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden. Dan beloont jullie Vader in de hemel je niet."

"Let erop dat u uw goede werken niet doet om bij de mensen op te vallen. Anders krijgt u geen beloning van uw hemelse Vader."

 

Overdenking van vandaag:

Waarom doen we de dingen die we doen? Wat is de motivatie voor ons gedrag? Het is zo makkelijk om in de val te trappen om religieuze dingen te doen waardoor we goed overkomen bij anderen. Dit geldt zelfs wanneer cultuur negatief reageert op ons geloof. Diegenen om ons heen die weten over ons geloof en de christenen om ons heen worden het doelwit van ons gedrag.  

Hoewel we echte de goede vorm van invloed willen hebben op iedereen om ons heen, mogen we nooit onze beslissingen over geestelijk dienen maken met als basis dat we door anderen gezien worden waardoor we ervoor geŽerd worden. Ons doel moet zijn om God te eren en anderen te zegenen!

 

Gebed:

Almachtige God, reinig alstublieft mijn hart van elke valse motivatie en help me anderen te dienen op basis van hun behoefte en mijn verlangen om u te eren door hen te helpen. In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 augustus 2027 MatthŽus 9:13
15 augustus 2027 Spreuken 11:25
14 augustus 2027 2 TimothŽus 1:16
13 augustus 2027 Romeinen 15:32
12 augustus 2027 Markus 10:13-14
11 augustus 2027 MatthŽus 7:12
10 augustus 2027 Psalm 23:2-3
 

Home