Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 16 augustus 2027

 

MatthŽus 9:13

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch gaat heen en leert, wat het zij: Ik wil barmhartigheid, en niet offerande; want Ik ben niet gekomen om te roepen rechtvaardigen, maar zondaars tot bekering." (Mt 9:13 STV)

"Ga heen en denk maar eens na over de betekenis van deze woorden: Barmhartigheid wil ik, geen offers. Want ik ben niet gekomen om rechtvaardigen uit te nodigen, maar zondaars.'"

"Gaat heen en leert, wat het betekent: Barmhartigheid wil Ik en geen offerande; want Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars."

"Overdenk eens goed wat dit wil zeggen: "Barmhartigheid wil ik, geen offers." Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars.'"

"Ga weg. Houd voortaan rekening met wat de profeet Hosea heeft gezegd: 'God wil uw offers en geschenken niet! Waar het Hem om gaat, is dat u met andere mensen meeleeft.' Ik ben naar de aarde gekomen om slechte mensen bij God terug te brengen en niet om Mij bezig te houden met mensen die het zo goed met zichzelf hebben getroffen."

 

Overdenking van vandaag:

God is barmhartig. Ja, wij herinneren ons die laaiende gelegenheden toen hij genoeg had van en woedend was over de ongerechtigheid en tegenstand van zijn volk. Maar we herinneren ze juist omdat ze zo opvallend waren, en omdat ze niet zo vaak voorkwamen in de honderden jaren dat hij de IsraŽlieten leidde.  

God heeft ons zijn hart getoond. God toonde het aan Nineve door Jona. God onthulde zijn hart in Jezus' medeleven voor mensen. God heeft zijn genade en liefde getoond voor jou en mij door ons, zondaars, aan zijn zijde te roepen en om ons redding te brengen. Hij zal ons niet onveranderd achterlaten en tevreden zijn met onze zonde. Ja, hij vraagt ons berouw te hebben.  

Maar juist het feit dat de Almachtige God, heerser van hemel en aarde zou wachten, ons uitnodigt en ons een kans geeft om zijn genade te kennen is bijna te mooi om waar te zijn. Deze zelfde God vraagt ons anderen te vertellen over deze zelfde genade.

 

Gebed:

Dank u, almachtige God, dat u liefdevol bent maar ook krachtig. Vergevingsgezind maar ook rechtvaardig. Barmhartig maar ook heilig. Laat me volwassen worden in deze verzameling van eigenschappen die dit karakter definiŽren. Ik wil niet eigenwijs zijn, maar rechtvaardig. Ik wil niet een overheerser zijn, maar sterk met mededogen. Ik wil niet schijnheilig zijn, maar eerlijk en barmhartig. Vul me alstublieft met uw Geest en en confronteer me voorzichtig op die gebieden die moeten groeien en veranderen. Laat anderen in mij een reflectie van u zien. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 augustus 2027 Spreuken 11:25
14 augustus 2027 2 TimothŽus 1:16
13 augustus 2027 Romeinen 15:32
12 augustus 2027 Markus 10:13-14
11 augustus 2027 MatthŽus 7:12
10 augustus 2027 Psalm 23:2-3
9 augustus 2027 Johannes 10:11
 

Home