Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 10 mei 2024

 

Prediker 5:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(5–9) Die het geld liefheeft, wordt van het geld niet zat; en wie den overvloed liefheeft, wordt van het inkomen niet [zat]. Dit is ook ijdelheid." (Pre 5:10 STV)

"Wie op geld uit is, krijgt er nooit genoeg van, en wie op rijkdom uit is, wil altijd meer. Ook dat is zinloos."

"Wie geld liefheeft, wordt van geld niet verzadigd, noch wie rijkdom liefheeft, van inkomsten. Ook dit is ijdelheid."

"Wie van geld houdt, kan er niet genoeg van krijgen. Wie verzot op rijkdom is, is altijd op meer gewin belust. Ook dat is enkel leegte."

"Hoe meer u hebt, des te meer moet u uitgeven aan personeel en anderen, net zoveel als uw inkomen toelaat. Dus wat is het voordeel van rijkdom, behalve dan toekijken hoe het geld u door de vingers glipt?"

 

Overdenking van vandaag:

We hebben voorbeelden van mensen die hun rijkdom verstandig gebruikten en die anderen genereus zegenden en God vereerden in het gebeuren - bijvoorbeeld Barnabas in Handelingen 4, zie ook 2 Kor. 8.9 en 1 Tim. 6:17-18.  

Maar het Nieuwe Testament waarschuwt ons herhaaldelijk voor ons verlangen naar rijkdom. Onbeheerst kan deze wens onze god worden en ons tot ondergang brengen (1 Tim. 6:9-10). Het kan volwaardige afgoderij worden (Kol. 3:5). Rijkdom nastreven is gewoon een vergeefse poging om het leven zinvol te maken.  

In de laatste twee verzen van Prediker, onthult de Wijze Man waar werkelijke belang gevonden wordt en legt uit wat Paulus bedoelt wanneer hij zegt, "Godsvrucht met tevredenheid is grote rijkdom." (1 Tim. 6:6).

 

Gebed:

Almachtige en genereuze Vader, dank u dat u me zo rijkelijk zegent. Vul alstublieft mijn hart met uw vrijgevigheid, zodat ik een kanaal van zegen kan zijn voor degenen in nood om me heen. Leid mijn hart weg van hebzucht, egoïsme en afgunst, zodat ik uw giften met dank kan ontvangen en delen met vreugde. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 mei 2024 1 Thessalonicensen 5:9-10
8 mei 2024 Romeinen 5:8
7 mei 2024 1 Petrus 5:7
6 mei 2024 Deuteronomium 5:6-7
5 mei 2024 Romeinen 5:5
4 mei 2024 Micha 5:4
3 mei 2024 Psalm 5:3
 

Home