Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 10 augustus 2027

 

Psalm 23:2-3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij zachtjes aan zeer stille wateren. Hij verkwikt mijn ziel; Hij leidt mij in het spoor der gerechtigheid, om Zijns Naams wil." (Ps 23:2-3 STV)

"Hij brengt mij naar groene weiden, laat me rusten aan het water. Hij geeft mij kracht en leidt me langs veilige paden, zoals hij beloofd heeft."

"Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij aan rustige wateren; Hij verkwikt mijn ziel. Hij leidt mij in de rechte sporen om zijns naams wil."

"Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water, hij geeft mij nieuwe kracht en leidt mij langs veilige paden tot eer van zijn naam."

"Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. Hij verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg, waar Zijn recht geldt, tot eer van Zijn naam."

 

Overdenking van vandaag:

Wanneer we uitgeput zijn, afgemat en aan de rand van een burn-out, moeten we onze ziel hersteld hebben! Maar wie kan onze ziel herstellen? Alleen Degene die ons langs rustige wateren zal leiden! De Heer is onze Herder. Hij alleen kan volledig de voeding en de vernieuwing brengen die we nodig hebben.  

Maar waarom vinden we het soms zo moeilijk om tijd te nemen om met hem te zijn? Zou het zo kunnen zijn dat we ons leven zo druk maken, dat we falen in het ene iets wat het meest belangrijk is?

 

Gebed:

Zoals u mij keer op keer hebt laten zien, Vader, weet ik dat samen zijn met u, mij herstelt op een plaats in mijn hart dat niemand anders kan bereiken. Vergeef me voor het zoeken naar voedsel en opleving op plaatsen die onheilig zijn en me niet helpen. Versterk mij weer met uw aanwezigheid en kracht, zodat ik u kan dienen met meer succes. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 augustus 2027 Johannes 10:11
8 augustus 2027 Johannes 6:27
7 augustus 2027 Exodus 23:12
6 augustus 2027 Matthëus 17:5
5 augustus 2027 Markus 6:49-50
4 augustus 2027 Markus 6:31
3 augustus 2027 Johannes 7:37-38
 

Home