Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 8 augustus 2027

 

Johannes 6:27

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Werkt niet [om] de spijs, die vergaat, maar [om] de spijs, die blijft tot in het eeuwige leven, welke de Zoon des mensen ulieden geven zal; want Dezen heeft God de Vader verzegeld." (Joh 6:27 STV)

"Werk niet voor voedsel dat bederft, maar voor voedsel dat niet vergaat en eeuwig leven geeft. Dat zal de Mensenzoon u geven; de Vader, God zelf, heeft hem daartoe de bevoegdheid gegeven.'"

"Werkt niet om de spijs, die vergaat, maar om de spijs, die blijft tot in het eeuwige leven, welke de Zoon des mensen u geven zal; want op Hem heeft God, de Vader, zijn zegel gedrukt."

"U moet geen moeite doen voor voedsel dat vergaat, maar voor voedsel dat niet vergaat en eeuwig leven geeft; de Mensenzoon zal het u geven, want de Vader, God zelf, heeft hem die volmacht gegeven.'"

"Maak u toch niet zo druk om gewoon voedsel. Het is zo verteerd en snel bedorven. Werk voor het voedsel, dat blijft en waardoor u eeuwig leven krijgt. Ik zal u dat geven. Dat heeft God Mij opgedragen."

 

Overdenking van vandaag:

Waarvoor werk jij het grootste deel van je leven? Is het een baas, een promotie, een gevoel van belangrijk zijn, een veilige levensstijl ...? Als het van je weggenomen kan worden, of jij er verwijderd van kan worden, dan is het niet erg duurzaam!  

Alleen wat Jezus ons geeft ons is werkelijk duurzaam, en het komt van Gods genade. Dus hoe kun jij jezelf beter geven voor werk dat "duurt voor eeuwig leven"?

 

Gebed:

Haal de schaduw over mijn denken weg, lieve God, zodat ik meer duidelijk mag zien waarvoor ik werk in mijn leven. Help me manieren te vinden om in mijzelf te investeren, "mijn" tijd, en "mijn" geld in die dingen die eeuwig zijn. Maar Vader, ik moet bekennen dat ik uw hulp nodig heb om mijn belang te vinden in mijn relatie met u, en niet in wat ik doe, maak en uitvoer. Vergeef me alstublieft en versterk mij als ik beloof om u boven alle andere dingen te stellen. In de naam van Jezus, uw Zoon en mijn Heiland, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 augustus 2027 Exodus 23:12
6 augustus 2027 Matthëus 17:5
5 augustus 2027 Markus 6:49-50
4 augustus 2027 Markus 6:31
3 augustus 2027 Johannes 7:37-38
2 augustus 2027 Psalm 68:9
1 augustus 2027 Spreuken 6:28
 

Home