Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 5 augustus 2027

 

Markus 6:49-50

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En zij, ziende Hem wandelen op de zee, meenden, dat het een spooksel was, en schreeuwden zeer; Want zij zagen Hem allen, en werden ontroerd; en terstond sprak Hij met hen, en zeide tot hen: Zijt welgemoed, Ik ben het; vreest niet." (Mr 6:49-50 STV)

"Toen de leerlingen hem over het meer zagen lopen, dachten ze dat hij een spook was en ze begonnen te schreeuwen. Allemaal hadden ze hem gezien en ze waren in paniek. Maar hij riep hun onmiddellijk toe: 'Blijf kalm! Ik ben het; wees niet bang!'"

"Toen zij Hem over de zee zagen gaan, meenden zij, dat het een spook was en zij schreeuwden luid. Want allen zagen zij Hem en werden verbijsterd. Maar terstond sprak Hij met hen en zeide tot hen: Houdt moed, Ik ben het, weest niet bevreesd!"

"Toen ze hem over het water zagen lopen, dachten ze dat hij een geestverschijning was en ze schreeuwden het uit. Ze hadden hem allemaal gezien en raakten in paniek. Maar hij sprak hen meteen aan en zei: 'Blijf kalm! Ik ben het, wees niet bang.'"

"Zij schrokken vreselijk en dachten dat ze een spook zagen. Zij schreeuwden van angst. Jezus kalmeerde hen meteen. "Ik ben het," zei Hij, "wees maar niet bang."

 

Overdenking van vandaag:

In het midden van onze stormen en ellende, passeert Jezus vlakbij, slechts wachtende op ons dat we onze angst en nood erkennen, zodat hij ons kan bijstaan in onze ergste nachtmerries en ons erdoor kan helpen. Ongelooflijk, Jezus' woorden zijn hier letterlijk "Neem moed! Ik ben."  

God onthulde zichzelf aan Mozes in Exodus 3 als Ik Ben, en herinnerde Mozes eraan dat hij de kreet van de IsraŽlieten hoorde en hun ontberingen had gezien en nu omlaag kwam om ze te helpen. Jezus doet hetzelfde voor ons!

 

Gebed:

Dank u, o God, dat u er niet alleen bent, maar dat u dichtbij bent - altijd wachtend om te reageren op mijn kreet van leed en angst. Vergeef me dat ik u en de Heer Jezus niet dagelijks uitnodig voor een meer actieve rol in mijn leven. Ik weet dat u in de buurt bent, dus ik vraag u dat u niet alleen uw aanwezigheid bekend maakt, maar dat u me zachtjes confronteert wanneer ik u naar de rand van mijn dagelijkse leven duw. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 augustus 2027 Markus 6:31
3 augustus 2027 Johannes 7:37-38
2 augustus 2027 Psalm 68:9
1 augustus 2027 Spreuken 6:28
31 juli 2027 Johannes 1:12-13
30 juli 2027 1 SamuŽl 3:19
29 juli 2027 Psalm 71:18
 

Home