Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 4 augustus 2027

 

Markus 6:31

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En Hij zeide tot hen: Komt gijlieden in een woeste plaats hier alleen, en rust een weinig; want er waren velen, die kwamen en die gingen, en zij hadden zelfs geen gelegen tijd om te eten." (Mr 6:31 STV)

"Intussen was het zo'n komen en gaan van mensen dat Jezus en zijn leerlingen niet eens tijd vonden om te eten. Daarom zei hij tegen hen: 'Kom, laten we ergens naartoe gaan waar we alleen kunnen zijn. Dan kunnen jullie wat uitrusten.'"

"En Hij zeide tot hen: Komt hier en gaat [met Mij] alleen naar een eenzame plaats en rust een weinig. Want er waren velen, die kwamen en gingen, en zij hadden zelfs geen tijd om te eten."

"Hij zei tegen hen: 'Ga nu mee naar een eenzame plaats om alleen te zijn en een tijdje uit te rusten.' Want het was een voortdurend komen en gaan van mensen, zodat ze zelfs niet de kans kregen om te eten."

"Hij zei tegen hen: "Kom, we gaan naar een stille plaats, dan kunnen we een beetje uitrusten." Want er liepen zoveel mensen heen en weer, dat ze niet eens de kans kregen rustig te eten."

 

Overdenking van vandaag:

"Trek je terug." Wij moeten ons terugtrekken - niet af en toe, maar vaak, elke dag! Wat ongelofelijk is, is dat Jezus zijn discipelen uitnodigt (vandaag zijn wij dat!) om met hem naar een rustige plek te gaan en met hem te rusten.  

Een bekend Engelstalig kinderliedje is hier van toepassing: "Now I lay me down to sleep and pray the Lord my soul to keep" (Nu leg ik me neer om te slapen en bid tot de Heer om mijn ziel te bewaren). Alleen gaat dit niet alleen over een goede nachtrust; het gaat over het nemen van tijd, tijdens onze drukke dagen om met hem mee te gaan voor een moment van genade, rust en verfrissing.  

Laten we deze dagelijkse stop in Gods Woord meer maken dan snel een e-mail bekijken, laten we het een tijd maken om ons terug te trekken met de Heiland en een paar minuten rust te nemen!

 

Gebed:

Heilige en liefdevolle Herder van mijn ziel, dank u voor uw voortdurende zorg en liefdevolle trouw. Raak alstublieft mijn hart aan als ik probeer meer gedisciplineerd te zijn in mijn rusttijden met u. Bewaar alstublieft mijn ziel, maar meer nog; herstel alstublieft mijn ziel als ik me terugtrek om tijd met uw zoon en mijn Heiland Jezus te nemen, in wiens naam ik bid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 augustus 2027 Johannes 7:37-38
2 augustus 2027 Psalm 68:9
1 augustus 2027 Spreuken 6:28
31 juli 2027 Johannes 1:12-13
30 juli 2027 1 SamuŽl 3:19
29 juli 2027 Psalm 71:18
28 juli 2027 2 TimothŽus 4:7-8
 

Home