Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 28 juli 2027

 

2 TimothŽus 4:7-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik heb den goeden strijd gestreden, ik heb den loop geeindigd, ik heb het geloof behouden; Voorts is mij weggelegd de kroon der rechtvaardigheid, welke mij de Heere, de rechtvaardige Rechter, in dien dag geven zal; en niet alleen mij, maar ook allen, die Zijn verschijning liefgehad hebben." (2Ti 4:7-8 STV)

"Ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop tot het einde gelopen, het geloof bewaard. Wat mij nog wacht, is de prijs, de krans van de rechtvaardigheid die de Heer, de rechtvaardige rechter, mij zal omhangen op de grote dag, en niet alleen mij, maar ook allen die verlangend hebben uitgezien naar zijn verschijning."

"Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb mijn loop ten einde gebracht, ik heb het geloof behouden; voorts ligt voor mij gereed de krans der rechtvaardigheid, welke te dien dage de Here, de rechtvaardige rechter, mij zal geven, doch niet alleen mij maar ook allen, die zijn verschijning hebben liefgehad."

"Maar ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop volbracht, het geloof behouden. Nu wacht mij de krans van de gerechtigheid die de Heer, de rechtvaardige rechter, aan mij zal geven op de grote dag; en niet alleen aan mij, maar aan allen die naar zijn komst hebben uitgezien."

"Ik heb lang en hard voor mijn Heer gestreden en door alles heen ben ik Hem trouw gebleven. In de hemel wacht mij een kroon, die de Here (de rechtvaardige rechter) mij op de grote dag van Zijn terugkeer zal geven. En niet alleen aan mij, maar ook aan alle mensen die vol verwachting naar Zijn terugkeer uitkijken."

 

Overdenking van vandaag:

Ik ben zo dankbaar voor het vertrouwen van Paulus wanneer hij geconfronteerd wordt met zijn dood. Hij is bijna verlaten en is bezorgd over de toekomst van de kerk, maar hij weet twee dingen: hij heeft de Heer trouw gediend en de Heer zal hem ontvangen als hij sterft!  

Moeten die twee dingen niet ons belangrijkste doel zijn in het leven? Dus als ze ons doel zijn, hoe moeten wij elke dag leven om dit te vervullen?

 

Gebed:

Trouwe en liefdevolle God, u heeft me zo rijk gezegend met verlossing door uw genade. Versterk mij alstublieft door de rijkdom van die genade. Ik ben soms zwak en wankel in mijn trouw. Ik weet dat uw genade overdadig is, maar ik wil er geen misbruik van maken. Geef me alstublieft kracht en moed om trouw en hartstochtelijk voor u te leven tot de dag dat ik oog in oog met u kom te staan en met u in uw glorie en overwinning deel. Ik bid in Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 juli 2027 Handelingen 17:4
26 juli 2027 Titus 2:3
25 juli 2027 Titus 2:2
24 juli 2027 Prediker 7:10
23 juli 2027 1 TimothŽus 4:14
22 juli 2027 1 Petrus 5:5
21 juli 2027 Jesaja 40:29
 

Home