Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 26 juli 2023

 

Titus 2:3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De oude vrouwen insgelijks, dat zij in [haar] dracht zijn, gelijk den heiligen betaamt, dat zij geen lasteressen zijn, zich niet tot veel wijns begevende, [maar] leraressen zijn van het goede;" (Tit 2:3 STV)

"Zo moeten ook oudere vrouwen zich ingetogen gedragen. Ze mogen niet kwaadspreken of verslaafd zijn aan de drank. Ze moeten wijze raad weten te geven,"

"Oude vrouwen eveneens, priesterlijk in haar optreden, niet kwaadsprekend, niet verslaafd aan veel wijn, in het goede onderrichtende,"

"Ook oudere vrouwen moeten zich ingetogen gedragen, ze mogen niet kwaadspreken of verslaafd zijn aan wijn. Ze moeten goede raad weten te geven,"

"Leer oudere vrouwen dat zij rustig en eerbiedig moeten zijn in alles wat zij doen. Zij mogen niet roddelen of veel drinken; nee, zij moeten anderen leren wat goed is."

 

Overdenking van vandaag:

"Leer ... om te leren!" We hebben trouwe vrouwen nodig in Gods familie om te helpen ons de weg te tonen om God te respecteren in ons dagelijks leven en om te leven met karakter. Dat betekent dat we deze vrouwen moeten leren dat ze les moeten geven. We moeten voor hen bidden om naar voren te stappen en leraar te zijn. We moeten openlijk hun eerbiedige levensstijlen respecteren en hun vrome karakter erkennen.

 

Gebed:

Heilig en rechtvaardig Vader, laat alstublieft vrouwen van sterk karakter en trouwe dienst opstaan. Geef ons de ogen om hun vrome levens te zien en een bereidheid om hen te laten zijn als voorbeelden voor uw mensen. Dank u voor de vele godsdienstige vrouwen in onze christelijk erfenis, die een enorme impact hebben voor eeuwig - vrouwen zoals Deborah, Esther, Maria, Dorcas en Priscilla. Ook wil ik u bedanken voor die vrome vrouwen die een dergelijk groot verschil in mijn leven hebben gemaakt en me zoveel leerden over geloof, hoop en liefde. In de naam van Jezus bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 juli 2023 Titus 2:2
24 juli 2023 Prediker 7:10
23 juli 2023 1 Timothëus 4:14
22 juli 2023 1 Petrus 5:5
21 juli 2023 Jesaja 40:29
20 juli 2023 Prediker 12:1
19 juli 2023 Psalm 71:9
 

Home