Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 16 juli 2027

 

Richteren 2:7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En het volk diende den HEERE, al de dagen van Jozua, en al de dagen der oudsten, die lang geleefd hadden na Jozua; die gezien hadden al dat grote werk des HEEREN, dat Hij aan Israel gedaan had." (Ri 2:7 STV)

"Zolang Jozua leefde diende het volk de Heer; ook na zijn dood bleef het volk de Heer dienen, zolang er nog leiders waren die alles wat de Heer voor IsraŽl had gedaan, met eigen ogen hadden gezien."

"Het volk diende de HERE gedurende heel het leven van Jozua en van de oudsten die Jozua overleefden, en die heel het grote werk gezien hadden, dat de HERE voor Israel gedaan had."

"Zolang Jozua leefde, had het volk de HEER gediend. Ook na zijn dood waren ze de HEER blijven dienen zolang de stammen werden aangevoerd door Jozua's leeftijdsgenoten, die getuige waren geweest van de grootse daden die de HEER voor IsraŽl had verricht."

"Toen Jozua uiteindelijk het leger van IsraŽl had ontbonden, trok elke stam naar zijn nieuwe gebied en nam het land in bezit."

 

Overdenking van vandaag:

Iedere generatie moet zijn eigen geloof hebben afkomstig uit de eerste hand. Geloof veranderen heeft meer nodig dan het ontvangen van een goddelijke erfenis en verhalen van de ongelooflijke daden van God. Het vereist een nieuwe ervaring van Gods machtige aanwezigheid!

 

Gebed:

Heilige God, help me mijn geloof en mijn liefde voor u door te geven aan mijn kinderen en andere jonge gelovigen. Meer dan dat, Abba Vader, help hen uw krachtige macht en grote daden persoonlijk te ervaren door te dienen en op te offeren. Ik bid dit in de machtige naam van Jezus! Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 juli 2027 1 TimothŽus 5:3
14 juli 2027 1 TimothŽus 5:1
13 juli 2027 1 TimothŽus 4:12
12 juli 2027 Spreuken 23:22
11 juli 2027 Psalm 126:2
10 juli 2027 Jesaja 6:8
9 juli 2027 Jesaja 6:6-7
 

Home