Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 14 juli 2027

 

1 TimothŽus 5:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Bestraf een ouden [man] niet hardelijk, maar vermaan [hem] als een vader; de jonge als broeders;" (1Ti 5:1 STV)

"Ga niet tekeer tegen een oudere man, maar spreek hem toe als was hij je vader. Behandel jongemannen als je broers,"

"Word niet heftig tegen een oude man, maar vermaan hem als een vader; doe het jonge mannen als broeders,"

"Ga niet tekeer tegen een oude man. Als je hem vermaant, beschouw hem dan als een vader, zoals je jonge mannen als broers moet zien,"

"Pak een oudere man niet te hard aan; als je hem moet terechtwijzen, spreek hem dan toe alsof hij je eigen vader is. Spreek met een jonge man alsof hij je broer is."

 

Overdenking van vandaag:

Er is een gedrevenheid, passie en een duidelijk gevoel van doel dat samen kan gaan met jong zijn - koppig, onnadenkend en onbesuisd is hoe sommigen die ouder zijn het kunnen beschrijven. Er is een zekerheid met ouderdom door geteste en feitelijke ervaringen bewezen in de loop van de tijd - bezadigd, voorspelbaar en onveranderbaar is hoe sommigen die jonger zijn het zouden kunnen beschrijven.  

Deze verschillen kunnen leiden tot spanningen en conflicten; maar beiden hebben iets te leren van de ander. Ongeacht hoe een ouder christen zich zou mogen vergissen, hij of zij moet behandeld worden met het respect dat afkomstig is van een bewezen leven in het geloof.  

Maar oudere christenen moeten ook bereid zijn om correctie van een jonger christen te aanvaarden, zeker als het gebeurt door een jonge gebedsgetrouwe gelovige die zijn nederigheid, liefde en respect heeft aangetoond voor degenen die ouder zijn.

 

Gebed:

Eeuwige Vader, de God van de geschiedenis van mijn voorouders en de zekerheid van mijn toekomst, help me een persoon te zijn van integriteit, vooral wanneer ik omga met degenen die niet van mijn leeftijdsgroep zijn. Mag ik respectvol en voorzichtig zijn met mijn toon als ik spreek met mensen die ouder zijn. Mag ik vormbaar en open zijn om te veranderen wanneer ik geconfronteerd word met mijn fouten door degenen die jonger zijn. Maar vooral Vader, leid alstublieft deze mensen mijn leven binnen die mij genoeg liefhebben om mijn fouten te vergeven en me ook genoeg liefhebben om mij de fouten te laten zien en me helpen er bovenuit te groeien. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 juli 2027 1 TimothŽus 4:12
12 juli 2027 Spreuken 23:22
11 juli 2027 Psalm 126:2
10 juli 2027 Jesaja 6:8
9 juli 2027 Jesaja 6:6-7
8 juli 2027 Jesaja 6:5
7 juli 2027 Jesaja 6:2-3
 

Home