Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 13 juli 2027

 

1 TimothŽus 4:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Niemand verachte uw jonkheid, maar zijt een voorbeeld der gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in den geest, in geloof, in reinheid." (1Ti 4:12 STV)

"Niemand mag op je neerkijken omdat je zo jong bent. Wees een voorbeeld voor de gelovigen door je woorden en je gedrag, door je liefde, je geloof en je zuiverheid."

"Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid."

"Sta niemand toe dat hij vanwege je jeugdige leeftijd op je neerkijkt, maar wees voor de gelovigen een voorbeeld in wat je zegt, in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid."

"Niemand mag op je neerkijken omdat je nog jong bent. Wees een voorbeeld door wat je zegt en doet, door je liefde, geloof en zuiverheid."

 

Overdenking van vandaag:

Hoe dwing jij het respect af van anderen wanneer je jong bent? Dat doe je niet! Je verdient dat respect door het karakter en de kwaliteit van jouw leven. Degenen onder ons die ouder zijn, moeten jongere christenen herkennen en goedkeuren dat ze mensen zijn van karakter en geloof.  

Degenen onder ons die jonger zijn, moeten een leven van karakter leiden waar geen twijfel over is. Karakter, moraal, geloof, liefde en vriendelijkheid zijn essentiŽle kenmerken van de christen, ongeacht zijn of haar leeftijd.

 

Gebed:

Heilige God, ik dank u voor diegenen binnen onze kerk die jong zijn en staan voor uw karakter en die vrome levens leiden ondanks de druk van hun leeftijdgenoten die anders doen. Vader, ik dank u ook voor degenen die ouder zijn in het geloof, die mij een kans hebben gegeven om mijn gaven te gebruiken en die mij hebben beÔnvloed en me aanmoedigden in mijn geestelijke groei. Help ons alstublieft onze kerk verenigd te blijven in missie en doel ondanks de verschillende leeftijdsgroepen, tot uw glorie en voor de groei van uw koninkrijk. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

12 juli 2027 Spreuken 23:22
11 juli 2027 Psalm 126:2
10 juli 2027 Jesaja 6:8
9 juli 2027 Jesaja 6:6-7
8 juli 2027 Jesaja 6:5
7 juli 2027 Jesaja 6:2-3
6 juli 2027 Jesaja 6:1
 

Home