Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 5 mei 2024

 

Romeinen 5:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde Gods in onze harten uitgestort is door den Heiligen Geest, Die ons is gegeven." (Ro 5:5 STV)

"En met die hoop komen we niet bedrogen uit, omdat God zijn liefde in ons hart heeft uitgestort door ons de heilige Geest te geven."

"en de hoop maakt niet beschaamd, omdat de liefde Gods in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, die ons gegeven is,"

"Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is."

"Die hoop is geen valse hoop, omdat Hij ons hart gevuld heeft met Zijn liefde door de Heilige Geest, Die Hij ons heeft gegeven."

 

Overdenking van vandaag:

De bron van onze hoop is niet alleen in Jezus' werk voorafgaand aan het kruis en in het lege graf. Het is niet alleen afhankelijk van onze eigen wilskracht en inzet om hoop te handhaven. Nee, God zorgde ervoor dat het vuur van hoop nooit zonder de brandstof in onze harten kan zijn. Hij deed dit door ons te vullen met zijn Heilige Geest en door zijn liefde in ons hart te gieten. Diezelfde Geest zal ons helpen om op te staan en ons leven te geven wanneer Jezus terugkeert (vgl. Romeinen 8:11).

 

Gebed:

Lieve Hemelse Vader, dank u zo veel voor het geven van uw Heilige Geest die mijn hoop levend houdt en me vult met een gevoel van uw liefdevolle aanwezigheid. Mag mijn leven vandaag, en alle andere dagen, mijn vertrouwen in uw liefde tonen door uw medeleven te delen met anderen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 mei 2024 Micha 5:4
3 mei 2024 Psalm 5:3
2 mei 2024 Prediker 5:2
1 mei 2024 Romeinen 5:1
30 april 2024 Efeziėrs 4:30-31
29 april 2024 Deuteronomium 4:29
28 april 2024 Handelingen 4:28
 

Home