Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 4 juni 2027

 

Romeinen 10:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hoe zullen zij dan [Hem] aanroepen, in Welken zij niet geloofd hebben? En hoe zullen zij [in] [Hem] geloven, van Welken zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen, zonder die [hun] predikt?" (Ro 10:14 STV)

"Maar hoe kunnen ze hem aanroepen, als ze niet in hem geloven? En hoe kunnen ze geloven, als ze nooit van hem gehoord hebben? En hoe kunnen ze van hem gehoord hebben, als hij niet verkondigd wordt?"

"Hoe zullen zij dan Hem aanroepen, in wie zij niet geloofd hebben? Hoe geloven in Hem, van wie zij niet gehoord hebben? Hoe horen zonder prediker?"

"Maar hoe kunnen ze hem aanroepen als ze niet in hem geloven? En hoe kunnen ze in hem geloven als ze niet over hem hebben gehoord? En hoe kunnen ze over hem horen als hij niet verkondigd wordt?"

"Maar als zij niet in Hem geloven, hoe kunnen zij Hem dan aanroepen? En als zij nooit van Hem gehoord hebben, hoe kunnen zij dan in Hem geloven? Als niemand hun over Hem vertelt, hoe kunnen zij het dan horen?"

 

Overdenking van vandaag:

Als 'aanroepen in de naam van de Heer' van essentieel belang is voor verlossing, wat gaat er dan gebeuren als we niet spreken over Jezus met degenen die hem niet kennen? We moeten Jezus delen met iedereen die wil luisteren. De 'iemand die tot hen spreekt' moeten wij zijn!

 

Gebed:

Bezorgde en liefdevolle Vader, ik weet dat de mensen in mijn leven er door u geplaatst zijn. Maak me alstublieft moediger in mijn getuigenis aan anderen over Jezus en zijn offer. Geef me alstublieft de wijsheid om te weten wanneer het de tijd is om met hen te spreken over het evangelie. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 juni 2027 Prediker 7:12
2 juni 2027 1 Petrus 1:13
1 juni 2027 1 Thessalonicensen 1:3
31 mei 2027 HebrŽen 13:7
30 mei 2027 Psalm 107:31
29 mei 2027 Exodus 28:29
28 mei 2027 Jesaja 42:6
 

Home