Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 28 mei 2027

 

Jesaja 42:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik, de HEERE, heb u geroepen in gerechtigheid, en Ik zal [u] bij uw hand grijpen; en Ik zal u behoeden, en Ik zal u geven tot een Verbond des volks, tot een Licht der heidenen." (Jes 42:6 STV)

"Deze God zegt: 'Ik heb u geroepen om recht te doen; ik sta u ter zijde, ik waak over u. Voer uit wat ik mijn volk beloofd heb en wees voor de andere volken een licht."

"Ik, de HERE, heb u geroepen in gerechtigheid, uw hand gevat, u behoed en u gesteld tot een verbond voor het volk, tot een licht der natien:"

"In gerechtigheid heb ik, de HEER, jou geroepen. Ik zal je bij de hand nemen en je behoeden, ik neem je in dienst voor mijn verbond met de mensen en maak je tot een licht voor alle volken,"

"Ik, de HERE, heb U geroepen om mijn rechtvaardigheid te tonen. Ik bescherm en steun U, want Ik heb U aan mijn volk gegeven als een persoonlijke bevestiging van mijn verbond met hen. U zult ook een licht zijn dat de volken naar Mij toeleidt."

 

Overdenking van vandaag:

God koos de Israėlieten om zijn speciale volk te zijn. Dat was niet omdat ze beter of slimmer waren dan andere volkeren. Nee, God koos ze vanwege zijn liefde voor Abraham en zo kon hij alle naties van de aarde zegenen door zijn uitverkoren volk.

 

Gebed:

Vader, ik weet dat u me gezegend hebt met uw heil vanwege uw grote barmhartigheid, genade en vriendelijkheid. Ondersteun mij alstublieft als ik, op mijn beurt, probeer om uw grote zegeningen te delen met anderen. In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 mei 2027 Handelingen 20:24
26 mei 2027 Jesaja 25:1
25 mei 2027 Spreuken 17:16
24 mei 2027 Jesaja 42:3-4
23 mei 2027 Handelingen 28:31
22 mei 2027 Handelingen 1:8
21 mei 2027 Psalm 79:9
 

Home