Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 17 mei 2027

 

1 Johannes 3:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben, en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde Gods in hem?" (1Jo 3:17 STV)

"Als iemand over voldoende middelen beschikt, maar zijn hart sluit voor zijn broeder die hij gebrek ziet lijden, hoe kan Gods liefde dan in hem blijven?"

"Wie nu in de wereld een bestaan heeft en zijn broeder gebrek ziet lijden, maar zijn binnenste voor hem toesluit, hoe blijft de liefde Gods in hem?"

"Hoe kan Gods liefde in iemand blijven die meer dan genoeg heeft om van te bestaan, maar zijn hart sluit voor een broeder of zuster die hij gebrek ziet lijden?"

"Als iemand genoeg heeft om van te leven en ziet dat zijn broeder gebrek lijdt, maar zich verhardt en hem niet helpt, hoe kan Gods liefde dan in hem blijven?"

 

Overdenking van vandaag:

Ik hou van de bijbel omdat het zo eerlijk is over de realiteit van het echte leven. In het vorige vers vertelde Johannes deze gemeenten dat zij bereid zouden moeten zijn hun leven voor elkaar te geven. Dat is mooi in theorie, vooral als je denkt dat het nooit nodig zal zijn.  

Maar dit vers maakt de toepassing van dit beginsel een realiteit voor iedere dag: als er iemand in jouw gemeente in nood is, laat het jouw bewegen om ze te helpen - dat is wat het betekent om je leven voor de ander te geven!

 

Gebed:

Gebruik me, heilig en rechtvaardig Vader, als uw handen en hart om de mensen om mij heen te helpen. Geef me de vrijgevigheid en het geduld dat nodig is om een zegen voor mensen in nood te zijn die deel zijn van mijn kerkfamilie, en ook degenen die Jezus als Heer nog niet hebben leren kennen. In de naam van Jezus Christus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 mei 2027 Spreuken 3:27
15 mei 2027 Lukas 19:10
14 mei 2027 Psalm 141:4
13 mei 2027 Psalm 141:3
12 mei 2027 2 Thessalonicensen 3:1
11 mei 2027 Spreuken 21:29
10 mei 2027 2 Timothëus 3:15
 

Home