Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 14 mei 2027

 

Psalm 141:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Neig mijn hart niet tot een kwade zaak, om enigen handel in goddeloosheid te handelen, met mannen, die ongerechtigheid werken; en dat ik niet ete van hun lekkernijen." (Ps 141:4 STV)

"Als een rechtvaardig mens mij terechtwijst, ervaar ik het als een weldaad, als kostbare olie voor mijn hoofd. Doen de misdadigers mij kwaad, dan nog blijf ik voor hen bidden."

"neig mijn hart niet tot iets kwaads om in goddeloosheid boze daden te volvoeren met mannen die bedrijvers van ongerechtigheid zijn, en laat mij van hun lekkernijen niet eten."

"Houd mijn hart ver van het kwaad, verleid het niet tot goddeloze daden met hen die onrecht bedrijven, laat mij niet eten van hun overvloed."

"Laat mijn hart het kwade mijden; zorg dat ik nooit goddeloze dingen doe. Houd mij ver van de misdadigers en breng mij niet in de verleiding van hun tafel mee te eten."

 

Overdenking van vandaag:

Hoe belangrijk is het voor jou om zuiver te zijn? Hoe belangrijk is het voor jou om rechtvaardig te zijn? Voor David, die de blijdschap had van het delen in een heilig intieme relatie met God en die de schrijnende pijn van jammerlijk voor God gefaald te hebben ervaren had, was de bewaking van zijn hart van uitzonderlijke belang.  

Hij wilde geen deel hebben van het kwaad. Hij wilde daar niet door aangetrokken worden. Hij wilde geen deel hebben met degenen die verachtelijke daden deden. Hij wilde niet eens deel nemen aan de luxe en feesten.  

Wat zijn wij bereid om God te vragen ons te onthouden om ons van het kwaad te houden?

 

Gebed:

Vader, laat mij niet verleid worden door wat vies, afschuwelijk of kwaad is. Geef me een heilige afkeer voor leugen en bedrog. Geef me de duidelijkheid van zicht en zuiverheid van hart om het kwaad en de dingen die ermee verbonden zijn te kunnen zien, zodat ik ver weg van de val van de verleider en de dingen die uw heilige naam besmeuren kan blijven. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 mei 2027 Psalm 141:3
12 mei 2027 2 Thessalonicensen 3:1
11 mei 2027 Spreuken 21:29
10 mei 2027 2 Timothëus 3:15
9 mei 2027 1 Thessalonicensen 1:6-7
8 mei 2027 Psalm 108:3
7 mei 2027 Psalm 103:2-3
 

Home