Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 4 mei 2027

 

Lukas 3:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Brengt dan vruchten voort der bekering waardig; en begint niet te zeggen bij uzelven: Wij hebben Abraham tot een vader; want ik zeg u, dat God zelfs uit deze stenen Abraham kinderen kan verwekken." (Lu 3:8 STV)

"Door daden moet u tonen dat u een nieuw leven bent begonnen. En denk niet bij uzelf: Wij stammen af van Abraham. Want ik zeg u: God kan uit deze stenen hier kinderen voor Abraham maken!"

"Brengt dan vruchten voort, die aan de bekering beantwoorden. En gaat niet bij uzelf zeggen: Wij hebben Abraham tot vader; want ik zeg u, dat God bij machte is uit deze stenen Abraham kinderen te verwekken."

"Breng vruchten voort die een nieuw leven waardig zijn, en zeg niet meteen bij jezelf: Wij hebben Abraham als vader. Want ik zeg jullie: God kan uit deze stenen kinderen van Abraham verwekken!"

"Maar dat gaat zomaar niet! Laat eerst maar eens zien dat u ernst maakt met God. Denk niet dat het met u wel goed zal aflopen omdat u van Abraham afstamt. O, nee! God kan deze stenen veranderen in kinderen van Abraham."

 

Overdenking van vandaag:

Genade is ons gegeven als een geschenk. Het kan niet worden verdiend. Maar heil dat ons niet beweegt uit onze zelf-destructieve en rebelse manieren te komen, is vals. Berouw is een verandering van leven.  

Het is een besef dat wij de verkeerde richting op gegaan zijn in een straat van eenrichtingsverkeer. Het is een bevestiging dat het proberen om ons eigen leven te leiden altijd zal eindigen in teleurstelling, ramp en dood, zonder dat Jezus de Heer is van zowel onze lippen en ons leven.  

Wij weten dat Gods genade prachtig is, maar laten we ook leren dat zijn wil genadig is. Wanneer we ons geven, zullen we ons gedrag veranderen om het karakter van de Vader te reflecteren die zijn Zoon stuurde om het zoenoffer te zijn voor onze zonden!

 

Gebed:

Liefdevolle en barmhartige God, ik besef dat u mij verlost hebt van mijn zonden uit mijn verleden en dat u mij ook wilt verlossen van de gevolgen van de toekomstige zonden door mij op te roepen te gehoorzamen. Help me alstublieft als ik mijn leven overgeef aan uw wil. Versterk mij alstublieft met uw Geest zodat ik de verleiding kan weerstaan en uw heiligheid weerspiegel. Breng de vruchten in mij tot leven die een weerspiegeling zijn van uw redding en uw karakter in mij. In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 mei 2027 2 Petrus 3:9
2 mei 2027 Romeinen 10:15
1 mei 2027 1 Thessalonicensen 1:2
30 april 2027 Filippensen 4:19
29 april 2027 Psalm 10:12
28 april 2027 Jakobus 1:27
27 april 2027 Jakobus 1:26
 

Home