Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 2 mei 2027

 

Romeinen 10:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En hoe zullen zij prediken, indien zij niet gezonden worden? Gelijk geschreven is: Hoe liefelijk zijn de voeten dergenen, die vrede verkondigen, dergenen, die het goede verkondigen!" (Ro 10:15 STV)

"En hoe kan men hem verkondigen, als men niet de opdracht daartoe heeft? Het is zoals geschreven staat: Hoe graag zien we hen komen die goed nieuws brengen!"

"En hoe zal men prediken zonder gezonden te zijn? Gelijk geschreven staat: Hoe liefelijk zijn de voeten van hen, die een goede boodschap brengen."

"En hoe kan iemand verkondigen als hij niet is uitgezonden? Het is zoals geschreven staat: 'Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen.'"

"Wie zal het hun vertellen, als hij niet gestuurd is? Daarover staat in de Boeken: "Wat heerlijk! Ik hoor het geluid van de voeten van de brenger van het goede nieuws!"

 

Overdenking van vandaag:

Hoe mooi zijn jouw voeten? Mensen met mooie voeten zijn ofwel 'mensen die sturen' of ze zijn 'gaande mensen' die het goede nieuws van het heil in Jezus Christus delen.  

Wie ben jij? Als we niet bij één van deze twee opties passen, zijn we christenen met lelijke voeten. Nu, zou iemand willen dat dit wordt gezegd over hem of haar?  

Dus laten we een overeenkomst sluiten met andere gelovigen of door zendeling te zijn en hen te vragen voor hun steun en hulp, of door te helpen en anderen te ondersteunen terwijl zij gaan!

 

Gebed:

Almachtige God van de naties, ik weet dat het uw hart pijn doet om te zien dat vele mensen in onze wereld van vandaag, niet eens de naam van uw Zoon weten en nog veel minder vertrouwen hebben in hem als Heer. Wek in ons, door uw Heilige Geest, het verlangen om prachtige voeten te hebben net als onze broeders en zusters hadden in de vroege hoofdstukken van het boek Handelingen. Mag het evangelie verspreid worden in onze dagen net zoals het gedaan werd in hun tijd! In Jezus' naam wil ik bidden. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 mei 2027 1 Thessalonicensen 1:2
30 april 2027 Filippensen 4:19
29 april 2027 Psalm 10:12
28 april 2027 Jakobus 1:27
27 april 2027 Jakobus 1:26
26 april 2027 Psalm 10:14
25 april 2027 Handelingen 2:41
 

Home