Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 28 april 2027

 

Jakobus 1:27

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De zuivere en onbevlekte godsdienst voor God en den Vader is deze: wezen en weduwen bezoeken in hun verdrukking, [en] zichzelven onbesmet bewaren van de wereld." (Jak 1:27 STV)

"Voor God, de Vader, is echte en zuivere godsdienst: wezen en weduwen helpen in hun nood en zichzelf niet door de wereld laten besmeuren."

"Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren."

"Voor God, de Vader, is alleen dit reine, zuivere godsdienst: weduwen en wezen bijstaan in hun nood, en je in acht nemen voor de wereld en onberispelijk blijven."

"De christen die zuiver is en op wie God onze Vader niets heeft aan te merken, zal wezen en weduwen bijstaan in hun nood. Hoe slecht en vuil de wereld ook is, hij zal zuiver blijven."

 

Overdenking van vandaag:

Gisteren herinnerde Jakobus ons eraan hoe belangrijk ons 'praten' is. Vandaag herinnert hij ons aan onze wandeling. Ware religie is niet alleen praten. We moeten leven en liefhebben zoals Christus deed. Zorgen voor weduwen, wezen en anderen die vergeten en genegeerd worden terwijl wij heilig voor God blijven, is wat 'Christus naleven' is.

 

Gebed:

Liefdevolle God, geef me ogen om de mensen te zien die uw zegen nodig hebben. Leid mij alstublieft naar de mensen in onze kerk, in onze omgeving en op ons werk of op school die zich vergeten en genegeerd voelen. Help mij om hen niet alleen te zien, maar om hen op te nemen, zodat ze kunnen weten van de liefde die u voor hen heeft! In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 april 2027 Jakobus 1:26
26 april 2027 Psalm 10:14
25 april 2027 Handelingen 2:41
24 april 2027 1 Timothëus 6:6
23 april 2027 Psalm 146:1-2
22 april 2027 Psalm 46:1-2
21 april 2027 Galaten 6:10
 

Home