Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 27 april 2027

 

Jakobus 1:26

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Indien iemand onder u dunkt, dat hij godsdienstig is, en [hij] zijn tong niet in toom houdt, maar zijn hart verleidt, dezes godsdienst is ijdel." (Jak 1:26 STV)

"Als iemand denkt dat hij godsdienstig is, maar zijn tong niet in bedwang heeft, misleidt hij zichzelf. Zijn godsdienstigheid stelt niets voor."

"Indien iemand meent godsdienstig te zijn en daarbij zijn tong niet in toom houdt, maar zijn hart misleidt, diens godsdienst is waardeloos."

"Wie meent dat hij God dient, terwijl hij zijn tong niet kan beteugelen, zit op een dwaalspoor, en heel zijn godsdienst is vergeefse moeite."

"Als u zegt een christen te zijn, maar uw tong niet in bedwang houdt, maakt u zichzelf iets wijs. Uw godsdienst heeft niets te betekenen."

 

Overdenking van vandaag:

"Het maakt niet uit!" Dat is de onplezierige uitspraak van een gelovige die vulgair, ongepast of kwetsend spreken beredeneerd. Echter, een vriend bekende mij een lange tijd geleden: "Onze morele duik op kantoor is begonnen toen we onze taal los lieten. Het leek destijds niet zo'n groot iets, maar waar het naartoe geleid heeft is rampzalig."  

Geloof dat niet wordt weerspiegeld in het dagelijks praten is leeg en hol. Dus laten we gebruik maken van ons spreken om te zegenen en te stimuleren, laten we niet vloeken, kwaadspreken of roddelen.

 

Gebed:

Heilige en onvergelijkbare God, vergeef me alstublieft dat ik geen gebruik maak van mijn verlossend spreken. Vergeef me voor de keren dat ik mijn woorden gebruikt heb om anderen te kwetsen of op manieren die u niet belonen en die uw heilige aandeel in mijn leven niet belonen. Gebruik mijn woorden vandaag en elke dag om te zegenen, aan te moedigen en te troosten zodat anderen wellicht uw genade kennen door mij. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 april 2027 Psalm 10:14
25 april 2027 Handelingen 2:41
24 april 2027 1 Timothëus 6:6
23 april 2027 Psalm 146:1-2
22 april 2027 Psalm 46:1-2
21 april 2027 Galaten 6:10
20 april 2027 Psalm 145:3-4
 

Home