Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 26 april 2023

 

Psalm 10:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gij ziet het [immers]; want Gij aanschouwt de moeite en het verdriet, opdat men het in Uw hand geve; op U verlaat zich de arme, Gij zijt geweest een Helper van den wees." (Ps 10:14 STV)

"Want u bent niet blind, u ziet alle ellende, elk verdriet. Weerlozen en wezen rekenen op u, u reikt hun de hand, alleen u helpt hen!"

"Gij ziet het, want Gij aanschouwt moeite en verdriet, om het in uw hand te leggen. Op U verlaat zich de zwakke, voor de wees zijt Gij een helper."

"Toch ziet u de pijn en het verdriet, u merkt het op en weegt het in uw hand. Op u vertrouwen weerloze mensen, de wezen, u komt hun te hulp."

"HERE, U ziet wat zij doen. Elke slechte daad grift zich in Uw geheugen. U weet wat een ellende en verdriet zij veroorzaken. Laat hen dan ook maar boeten, HERE! De arme mensen vertrouwen zich geheel aan U toe. U bent de toevlucht voor wees en weduwe. U staat bekend als Degene die de hulpelozen tegemoet komt en helpt."

 

Overdenking van vandaag:

Net zoals God het lot van de IsraŽlieten in Egypte zag en hun kreten om hulp hoorde, ziet en hoort hij nog steeds vandaag. Maar nu hoort hij niet alleen omdat hij almachtig is, hij hoort ook vanwege de voorspraak van zijn Zoon en onze Heiland, Jezus.  

Jezus is hier geweest. Jezus is geconfronteerd met de angst van overlijden en de pijn van marteling en spot. Vanwege Jezus hoort God niet alleen onze schreeuw om hulp, hij voelt ook de lijdensweg met ons. Daarom is Jezus gekomen. Hij is onze zekerheid dat God voelt, om ons geeft, handelt en uiteindelijk redt.

 

Gebed:

God, Vader en Heiland, wees met degenen die het gewicht van een ongelooflijke lijdensweg en pijn moeten dragen. Sommigen hiervan ken ik en ik bid voor hen persoonlijk. Anderen ken ik niet maar ze hebben nog steeds uw troost, kracht en genade nodig om gesteund te worden in hun lijdensweg en verdriet. Zegen hen alstublieft met duidelijke bewijzen van uw zorg. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

25 april 2023 Handelingen 2:41
24 april 2023 1 TimothŽus 6:6
23 april 2023 Psalm 146:1-2
22 april 2023 Psalm 46:1-2
21 april 2023 Galaten 6:10
20 april 2023 Psalm 145:3-4
19 april 2023 Amos 5:24
 

Home