Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 15 april 2027

 

Romeinen 13:7

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo geeft dan een iegelijk, wat gij schuldig zijt; schatting, dien gij de schatting, tol, dien gij den tol, vreze, dien gij de vreze, eer, dien gij de eer [schuldig] [zijt]." (Ro 13:7 STV)

"Geef ieder dus wat hem toekomt: belasting en accijns aan wie u belasting en accijns moet betalen; eerbied en ontzag aan wie u eerbied en ontzag verschuldigd bent."

"Betaalt aan allen het verschuldigde, belasting aan wie belasting, tol aan wie tol, ontzag aan wie ontzag, eerbetoon aan wie eer toekomt."

"Geef iedereen wat hem toekomt: belasting aan wie u belasting verschuldigd bent, accijns aan wie u accijns verschuldigd bent, ontzag aan wie ontzag toekomt, eerbied aan wie eerbied toekomt."

"Geef ieder wat hem toekomt. Als u belasting of invoerrechten moet betalen, doe dat dan. Als iemand een hoge positie heeft, laat dan merken dat u respect voor hem hebt."

 

Overdenking van vandaag:

Zou het niet fijn zijn voor God om ons uit de problemen te halen in de fiscale tijd? Maar hij roept ons naar zijn karakter, om goed, eerlijk en heilig te zijn.  

In een wereld die gevallen is en verlossing nodig heeft, moeten we leren erin te leven als Gods kinderen, maar er niet door bezeten zijn. Dus eren we onze verantwoordelijkheden en verplichtingen aan anderen, want door dit te doen eren we onze Vader.

 

Gebed:

Heilige God, zegen mijn regering dat het meer verstandig de belastingen gebruikt die zij inzamelt van mijn medeburgers en mij. Help me alstublieft vandaag respect en eer te tonen, zodat mijn gehoorzaamheid aan uw wil persoonlijk en openbaar zal worden, alsook privé. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 april 2027 Jakobus 4:14
13 april 2027 Psalm 144:4
12 april 2027 Amos 5:15
11 april 2027 Kolossensen 2:17
10 april 2027 Kolossensen 2:6
9 april 2027 Psalm 50:1
8 april 2027 Psalm 143:1
 

Home