Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 12 april 2027

 

Amos 5:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Haat het boze, en hebt lief het goede, en bestelt het recht in de poort, misschien zal de HEERE, de God der heirscharen, aan Jozefs overblijfsel genadig zijn." (Am 5:15 STV)

"Haat het kwade en kies voor het goede, herstel het recht. De Heer, de almachtige God, zal dan misschien medelijden hebben met wie er nog overblijven van de nakomelingen van Jozef."

"Haat het kwade en hebt het goede lief, en houdt het recht hoog in de poort; misschien zal de HERE, de God der heerscharen, Jozefs rest genadig zijn."

"Haat het kwade, heb het goede lief en zorg dat er recht gedaan wordt in de poort. Misschien zal dan de HEER, de God van de hemelse machten, genade schenken aan wie er overgebleven zijn van Jozefs volk."

"Haat het kwaad en houd van het goede; verander uw gerechtsgebouwen in echte bolwerken van rechtvaardigheid. Misschien zal de Oppermachtige HERE, de God van de hemelse legers, dan nog genade voor recht laten gelden voor Zijn onderdanen, die overblijven."

 

Overdenking van vandaag:

Terwijl we onze kinderen leren dat we niet mensen moeten haten, moeten we hen ook leren afkeer te hebben van onrecht, kwaad, vooroordeel en de mishandeling van de zwakken.  

Amos herinnerde IsraŽl dat God eist dat gerechtigheid toegediend wordt voor zowel rijk als arm, inwoners en vreemdelingen. Hun herhaalde weigeringen van Gods wil in deze gebieden heeft de vernietiging van hun land gebracht, ondanks hun schijnbare rijkdom en macht in de tijden van Amos.

 

Gebed:

Heilige God, ik weet dat u woedend bent op de onrechtvaardigheid in zoveel landen en ontzettend kwaad op de etnische haat die onze wereld in lichterlaaie steekt. Maak uw mensen, uw gemeente, een plek van rechtvaardigheid, billijkheid, mededogen, liefde, genezing en hoop. Begin in mijn hart en met mijn handen om deze wereld beter te maken. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 april 2027 Kolossensen 2:17
10 april 2027 Kolossensen 2:6
9 april 2027 Psalm 50:1
8 april 2027 Psalm 143:1
7 april 2027 Amos 5:14
6 april 2027 1 Petrus 2:11
5 april 2027 Psalm 55:16-17
 

Home