Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 6 april 2027

 

1 Petrus 2:11

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Geliefden, ik vermaan [u] als inwoners en vreemdelingen, dat gij u onthoudt van de vleselijke begeerlijkheden, welke krijg voeren tegen de ziel;" (1Pe 2:11 STV)

"Vrienden, u bent hier vreemdelingen, tijdelijke bewoners. Daarom druk ik u op het hart, geef niet toe aan uw zelfzuchtige verlangens. Ze belagen uw geestelijk leven."

"Geliefden, ik vermaan u als bijwoners en vreemdelingen, dat gij u onthoudt van de vleselijke begeerten, die strijd voeren tegen uw ziel;"

"Geliefde broeders en zusters, u bent als vreemdelingen die ver van huis zijn; ik vraag u dringend niet toe te geven aan zelfzuchtige verlangens, die uw ziel in gevaar brengen."

"Broeders, wij blijven hier op aarde zwervers en vreemdelingen. Omdat ons werkelijke thuis bij de Here is, dring ik er bij u op aan niet toe te geven aan de slechte begeerten van deze wereld, die uw leven in gevaar brengen."

 

Overdenking van vandaag:

Deze wereld is niet onze bestemming; het is onze reis! Er zijn veel dingen die ons van ons doel kunnen afleiden en onze wens om onze reis te voltooien kunnen vernietigen. Deze zondige verlangens voeren daadwerkelijk oorlog in ons.  

Maar door de kracht van de Heilige Geest kunnen we "NEE!" zeggen en met vertrouwen en karakter leven in onze wereld die in het donker gevangen zit en dringend behoefte heeft aan het licht van God.

 

Gebed:

Vergeef me, heilige God, dat ik faal in mijn strijd tegen de zonde. Geef mij kracht, almachtige God, zodat ik steeds dichter naar uw karakter en heiligheid kan groeien. Help me, liefdevolle God, om een heilig leven te leiden, dat aantrekkelijk is voor mijn vrienden, familie en buren, zodat zij ook u kunnen verheerlijken door uw leven te leiden. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 april 2027 Psalm 55:16-17
4 april 2027 Johannes 20:19
3 april 2027 Johannes 19:38-39
2 april 2027 Johannes 18:2
1 april 2027 1 Korinthiėrs 1:25
31 maart 2027 Johannes 13:15-16
30 maart 2027 Johannes 12:46
 

Home