Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 31 maart 2027

 

Johannes 13:15-16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Ik heb u een voorbeeld gegeven, opdat, gelijkerwijs Ik u gedaan heb, gijlieden ook doet. Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Een dienstknecht is niet meerder dan zijn heer, noch een gezant meerder, dan die hem gezonden heeft." (Joh 13:15-16 STV)

"Want ik heb jullie een voorbeeld gegeven: wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie net zo doen. Geloof mij: een knecht staat niet boven zijn heer; een afgezant niet boven degene die hem gestuurd heeft."

"want Ik heb u een voorbeeld gegeven, opdat ook gij doet, gelijk Ik u gedaan heb. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, een slaaf staat niet boven zijn heer, noch een gezant boven zijn zender."

"Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. Waarachtig, ik verzeker jullie: een slaaf is niet meer dan zijn meester, en een afgezant niet meer dan wie hem zendt."

"Want Ik deed het om een duidelijk voorbeeld te geven. Volg Mij hierin na. Luister goed, een knecht is niet de meerdere van zijn baas en een boodschapper niet van wie hem gestuurd heeft!"

 

Overdenking van vandaag:

Voordat Jezus naar het kruis ging, toonde hij zijn leerlingen wat het betekent om te leven in een gemeenschap gericht op het kruis: hij nam de positie in van een slaaf in de huishouding en waste de voeten van zijn discipelen. Hij deed het wetende dat ze van hem zouden weggaan, verstoten, verraden en ontkennen. Ongelooflijk!  

Maar hij zegt ook dat ik het ook doe. "Je kunt niet zeggen dat je van me houdt," zegt Jezus, "als je niet degenen lief hebt voor wie ik leed en stierf!" (zie 1 Johannes 3:14-18 en 4:7-12).

 

Gebed:

O God, ik wil worden zoals mijn Leraar en uw Zoon. Ik verwerp mijn ego´stische manieren, zodat ik echt uw kinderen kan dienen, ook degenen die misschien niet aardig voor me zijn. Geef me alstublieft kracht, moed en geduld om te voldoen aan deze overtuigingen en meer perfect het karakter van Christus te weerspiegelen. In de naam van Jezus, mijn Heer, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 maart 2027 Johannes 12:46
29 maart 2027 Johannes 13:31
28 maart 2027 Johannes 13:21
27 maart 2027 Kolossensen 1:22
26 maart 2027 Titus 2:13-14
25 maart 2027 Spreuken 20:22
24 maart 2027 Psalm 69:6
 

Home