Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 29 maart 2027

 

Johannes 13:31

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Als hij dan uitgegaan was, zeide Jezus: Nu is de Zoon des mensen verheerlijkt, en God is in Hem verheerlijkt." (Joh 13:31 STV)

"Toen Judas weg was, zei Jezus: 'De glorie van de Mensenzoon is nu openbaar geworden, en door hem de glorie van God."

"Toen hij dan heengegaan was, zeide Jezus: Nu is de Zoon des mensen verheerlijkt en God is in Hem verheerlijkt."

"Toen hij weg was zei Jezus: 'Nu is de grootheid van de Mensenzoon zichtbaar geworden, en door hem de grootheid van God."

"Toen Judas de deur uit was, zei Jezus: "Nu blijkt hoe groot en machtig Ik ben. En daardoor blijkt ook hoe groot en machtig God is."

 

Overdenking van vandaag:

In de krachtige oude hymne "Beneath the Cross of Jesus (Onder het Kruis van Jezus)," zingen we dat de glorie naar het kruis gaat. Dat was werkelijk waar van Jezus. Terwijl andere menselijke leiders glorie proberen te vinden op allerlei manieren, was Jezus' pad naar glorie het kruis, omdat het hem niet ging om bekendheid, maar omdat hij de Vader wilde gehoorzamen en verheerlijken!  

Toen Judas het Laatste Avondmaal verliet, waren de laatste fasen van het proces in gang gezet die Jezus zouden brengen naar de verschrikkingen van de Calvarieberg. Maar in plaats van het zien van het kruis als zijn degradatie, was het zijn manier van God verheerlijken.

 

Gebed:

Geachte Heer, vergeef me alstublieft voor het zoeken naar de goedkeuring en erkenning van anderen. Vergeef me dat ik zo egocentrisch ben. Vergeef me voor het denken aan mijn glorie, en niet de uwe. Vergeef me als ik getrapt heb op het hart van anderen omdat ik zo bezig was met het verkrijgen van aandacht voor mezelf. Jezus' voorbeeld in de laatste week van zijn leven schudt mij terug naar de realiteit en helpt me beseffen dat echte grootheid wordt gevonden in het dienen van u, volledig, ongeacht de prijs. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

28 maart 2027 Johannes 13:21
27 maart 2027 Kolossensen 1:22
26 maart 2027 Titus 2:13-14
25 maart 2027 Spreuken 20:22
24 maart 2027 Psalm 69:6
23 maart 2027 Kolossensen 1:21
22 maart 2027 Psalm 46:1-2
 

Home