Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 15 maart 2027

 

HebrŽen 2:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Overmits dan de kinderen des vleses en bloeds deelachtig zijn, zo is Hij ook desgelijks derzelve deelachtig geworden, opdat Hij door den dood te niet doen zou dengene, die het geweld des doods had, dat is, den duivel;" (Heb 2:14 STV)

"Nu zijn die kinderen kinderen van vlees en bloed. Daarom heeft hij hun bestaan willen delen om door zijn dood hem die de dood onder zijn macht heeft, de duivel, uit te schakelen,"

"Daar nu de kinderen aan bloed en vlees deel hebben, heeft ook Hij op gelijke wijze daaraan deel gekregen, opdat Hij door zijn dood hem, die de macht over de dood had, de duivel, zou onttronen,"

"Omdat die kinderen mensen zijn van vlees en bloed, is de Zoon een mens geworden als zij om door zijn dood definitief af te rekenen met de heerser over de dood, de duivel,"

"Omdat wij mensen van vlees en bloed zijn, is Hij ook een mens van vlees en bloed geworden; want alleen als mens kon Hij sterven en zo de duivel, die de macht over de dood had, machteloos maken."

 

Overdenking van vandaag:

Wist je dat Jezus niet alleen onze Redder is maar ook onze broer? "Hij moest gelijk worden aan zijn broeders" zegt de Heilige Geest na de Bijbeltekst van vandaag. Wij waren de verloren kinderen van God en dus kwam Jezus en deelde in onze sterfelijkheid, kroop in onze menselijke huid met al de beperkingen die wij hebben, zodat hij onze ergste vijand kon verslaan, de slechte dood-maker Satan. De dood heeft niet langer zijn haken in ons of greep op ons, omdat onze grote broer hem verslagen heeft en heen is gegaan om onze plaats voor te bereiden aan de zijde van de Vader!

 

Gebed:

Almachtige God, dank u voor het sturen van Jezus om zoals mij te worden en tussen mensen zoals ik te leven. Als ik denk aan uw offer en zijn liefde dan word ik overweldigd en besef ik mijn eigen onbelangrijkheid. Dan besef ik dat het Jezus' geschenk was wat mij uw kind gemaakt heeft en dat Jezus nu mijn oudere broer is. Op sommige dagen, Abba Vader, is het moeilijk voor mij om te moeten wachten op onze familiereŁnie, op die grote dag van hereniging. Gebruik mij alstublieft om anderen te helpen uw familie te kennen, uw geschenk en uw Zoon! In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 maart 2027 Psalm 80:7
13 maart 2027 Kolossensen 1:17
12 maart 2027 Jesaja 51:6
11 maart 2027 Psalm 86:6-7
10 maart 2027 Handelingen 2:36
9 maart 2027 1 Petrus 3:15
8 maart 2027 Psalm 121:7-8
 

Home