Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 12 maart 2027

 

Jesaja 51:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Heft ulieder ogen op naar den hemel, en aanschouwt de aarde beneden; want de hemel zal als een rook verdwijnen, en de aarde zal als een kleed verouden, en haar inwoners zullen van gelijken sterven; maar Mijn heil zal in eeuwigheid zijn, Mijn gerechtigheid zal niet verbroken worden." (Jes 51:6 STV)

"Kijk naar de hemel en let op de aarde daaronder. De hemel zal vervliegen als rook, de aarde vergaan als versleten kleren, haar bewoners zullen sterven als muggen. Maar de redding die ik breng, zal altijd duren; aan de overwinning die ik behaal, valt niet te tornen."

"Heft uw ogen op naar de hemel en aanschouwt de aarde beneden; want de hemel verdwijnt als rook, de aarde vergaat als een kleed en haar bewoners sterven als muggen, maar mijn heil duurt eeuwig en mijn gerechtigheid wordt niet verbroken."

"Kijk omhoog naar de hemel, kijk naar de aarde beneden: al vervliegt de hemel als rook, al valt de aarde uiteen als een oud gewaad en sterven haar bewoners als muggen, de redding die ik breng, zal voor altijd blijven en mijn recht zal geen einde hebben."

"Kijk omhoog naar de hemel en naar de aarde onder uw voeten, want de hemelen zullen als rook verdwijnen; de aarde verslijt als een kledingstuk en de aardbewoners zullen als vliegen sterven. Maar mijn redding geldt voor eeuwig; mijn rechtvaardig bewind zal nooit sterven of eindigen."

 

Overdenking van vandaag:

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar het lijkt mij dat de bijbel soms zo botweg eerlijk is dat het pijn doet! Wij denken dat onze wereld, onze aarde, hier een lange tijd is geweest en nemen aan dat het hier nog een lange tijd zal zijn.  

Maar God herinnert ons er aan dat het tijdelijk is! Wij zijn nog meer tijdelijk: net als vliegen, zijn we hier voor een korte tijd, en dan zijn we weg. Maar niet weg, weg! Christenen zijn alleen weg uit de tijdelijke aanwezigheid van de aarde, omdat ons leven samen gaat met Christus in de verlossing van God die eeuwig duurt en in de gerechtigheid van God die nooit eindigt of faalt.

 

Gebed:

O Rechtvaardige Vader die mijn gebeden hoort en me voor de reis versterkt, dank u voor de zekerheid dat wat ik als christen met u heb verder gaat dan de grenzen van de dood, de beperkingen van mijn menselijkheid en de kwetsbaarheid van mijn zwakheden. Dank u dat ik gebonden ben aan u en uw redding, en dat, omwille van Jezus, u mij als uw rechtvaardig en heilig kind ziet. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 maart 2027 Psalm 86:6-7
10 maart 2027 Handelingen 2:36
9 maart 2027 1 Petrus 3:15
8 maart 2027 Psalm 121:7-8
7 maart 2027 Kolossensen 1:16
6 maart 2027 Jesaja 51:5
5 maart 2027 1 Johannes 5:20
 

Home